Tamsalu ujuja pööras karjääris uue lehekülje

Copy
Alex Ahtiainen siirdub elama ja treenima Hispaaniasse.
Alex Ahtiainen siirdub elama ja treenima Hispaaniasse. Foto: Tobias Schwarz

Eesti rekordiomanik, Tamsalust pärit Alex Ahtiainen on keeranud enda karjääris uue lehekülje ning jätkab tipu poole pürgimist Hispaania tippklubis.

23-aastane Ahtiainen, kes on meeste 100 meetri liblikujumise rahvusrekordi valdaja, jätkab karjääri Hispaania klubis Natació Terrassa, vahendab priitswim.com. 

Suvel toimunud Euroopa meistrivõistlustel poolfinaalis ujunud Ahtiainen rääkis, et võimalus tekkis tänu Eesti treenerile Vladimir Labzinile, kellel on Hispaanias palju kontakte. 

"Koostöö hakkab välja nägema nii, et hakkan Hispaanias elama ja treenima ning minu tiimi peatreeneriks on Raul Navalon," sõnas ujuja. 

Barcelonas baseeruva klubi suurimaks staariks on Euroopa ja maailmameister Hugo Gonzalez, kes mitu aastat treenis USA-s Californias, kuid on nüüd kodumaale naasnud. Gonzalez krooniti tänavu toimunud MM-il maailmameistriks 200 m seliliujumises ning on tulnud Euroopa meistriks 200 m kompleksujumises. 

"Esimene suurem proovikivi on Hispaania lühiraja meistrivõistlused, mis toimuvad novembri keskel," märkis Ahtiainen. "Olen uueks väljakutseks valmis ning ootan huviga järgnevaid kuid."

Tagasi üles