Homme tähistatakse rahvusvahelist kaneelisaiapäeva. Rootsis, mida muu hulgas kaneelisaiade sünnimaaks peetakse, on saialembeste pidupäeva 4. oktoobril peetud aastaid.
Tellijale
Milline on väärt kaneelisai? Saiasõprade pidupäeva auks proovime järele!
Armastatud kaneelisai loodi väidetavalt pärast esimest maailmasõda. Kuigi Rootsi oli sõjas neutraalne riik, kehtestati seal ranged ekspordipiirangud sellistele toiduainetele nagu suhkur, munad ja või, sest riik valmistus võimalikuks sõjaks. Alates 1920. aastast oli nimetatud tooteid jälle rohkem saada ja kaneelisaiad hakkasid kohvikutes ja pagaripoodides lettidele ilmuma. Kaneel ja kardemon olid aga kallid maitseained ja paljude rahakott ei kannatanud kaneelisaiade ostu välja, seega popiks muutus küpsetis alles 30 aastat hiljem, kui majanduslik seis saiakesi nii osta kui ka ise valmistada lubas.