Kontrolli, kas suvila on talveks valmis

Copy
Suvila tuleb talve eel samuti valmis seada.
Suvila tuleb talve eel samuti valmis seada. Foto: Meelis Meilbaum

Esimesed külmemad ilmad annavad märku, et suvilahooaeg on lõppemas. Kinnisvara24 turundusjuht Martin Matsberg pani kirja kaheksa küsimust, mis aitavad kontrollida, kas suvekodu on talveks valmis.

Kas uksed ja aknad on korralikult suletud? Kas aiatööriistad ja masinad said ära pandud? Kas suvilal on valvesignalisatsioon või -kaamera? Kas elekter on välja lülitatud?

Kas torustik tuleks veest tühjendada? Veetorustikule tuleks mõelda, sest talviste külmakraadidega võib pikka aega kasutuseta seisva suvila torustikus vesi jäätuda ja veetorud võivad lõhki külmuda.

Kas küttekeha on kontrollitud? Veendu, et ahi või kamin on heas korras. Ohtlike olukordade ennetamiseks tuleks kord aastas kutsuda korstnapühkija.

Kas naabritega saaks suhteid soojendada? Hea naabrivalve on hindamatu väärtus. Naabritega suhtlemine ja heade suhete hoidmine võib aidata nii vargusi ennetada kui ka tekkinud kahjudest kiirelt teada saada.

Kas suvemaja on kindlustatud? Meelerahu suurendamiseks võiks kindlustada nii suvila kui ka seal asuvad väärtuslikumad esemed.

Märksõnad

Tagasi üles