Maakonna turismiedendajatele anti üle tänukirjad

Copy
Lääne-Viru turismikonverentsil tunnustati parimaid. Pildilt on puudu Villa Dombrovka esindajad.
Lääne-Viru turismikonverentsil tunnustati parimaid. Pildilt on puudu Villa Dombrovka esindajad. Foto: Ain Liiva

Neljapäeval toimunud Lääne-Viru turismikonverentsil tunnustati turismivaldkonda panustajaid, kiitust jagati aasta turismiteo ja -toote eest.

Aasta giidi auhinna pälvisid Saima Gordejeva ja Anne Kurepalu. Gordejeva on silmapaistev giid, kelle teadmised ja oskused on märkimisväärselt aidanud kaasa Lahemaa rahvuspargi ja Palmse mõisa tutvustamisele. Ta on oma entusiasmi ja pühendumisega loonud külastajatele unustamatuid elamusi, avades nende silmad, nägemaks piirkonna kultuuripärandit ja looduskaunite paikade võlu. Tema kaasahaaravad lood on teinud temast reisikorraldajate seas väga nõutud giidi. Aasta-aastalt valivad nad just Saima Gordejeva, et pakkuda oma klientidele Lahemaal parimaid kogemusi. 

Anne Kurepalu on silmapaistev giid ja ajaloolane, kelle teadmised ning pühendumus on aidanud tutvustada Lahemaa rahvusparki ja selle kultuuripärandit. Ta on elanud viimased aastakümned Lahemaal ning tema teadlikkus, armastus piirkonna ajaloo ja looduse vastu on teinud temast asendamatu teejuhi. Tema järjekindel töö Lahemaa elu ja pärimuse jäädvustamise nimel on ülimalt väärtuslik. 

Aasta giidi auhind anti Anne Kurepalule ja Saima Gordejevale.
Aasta giidi auhind anti Anne Kurepalule ja Saima Gordejevale. Foto: Ain Liiva

Turismitoote auhinna sai Haljala vallas Karepal asuv Villa Dombrovka, mis on oluliselt rikastanud maakonna turismipakkumist. Alates 2019. aastast on Villa Dombrovka läbinud põhjaliku renoveerimise, mille eesmärk on taastada selle ajalooline väärtus ja suvitusvilla funktsioon. Villa pakub külastajatele unikaalset ja meeldejäävat puhkusekogemust ühes majutuse, toitlustuse ja sündmuste korraldamise võimalustega. Villa toad on elegantsed ja hoolikalt läbi mõeldud sisekujundusega, kus tähelepanu on pööratud igale detailile. Sealsed kultuurisündmused rikastavad külastajate viibimist ning loovad elava atmosfääri. 

Turismiteo auhind kuulub Viru Folgile ja selle peakorraldajale Peep Veedlale. Oma pühendumusega on ta toonud Käsmu kauni küla kaardile mitte ainult Eesti, vaid ka rahvusvahelisel tasandil. Viru Folk on rohkem kui muusikafestival – see on sündmus, mis ühendab kultuuri, looduse ja kogukonna, tuues igal aastal kokku tuhandeid külastajaid. Tänu Viru Folgi mitmekülgsele programmile ja kordumatule atmosfäärile on Lääne-Viru maakond saanud tuntuks kui atraktiivne sihtkoht, mis pakub ainulaadseid elamusi nii muusika- ja loodusesõpradele kui ka peredele.

Aasta turismiteo eest sai tunnustuse Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla, kelle silmapaistev tegevus on märkimisväärselt aidanud kaasa Lääne-Viru maakonna turismi arengule.
Aasta turismiteo eest sai tunnustuse Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla, kelle silmapaistev tegevus on märkimisväärselt aidanud kaasa Lääne-Viru maakonna turismi arengule. Foto: Ain Liiva

Auhinna "Aasta turismiasjaline" pälvis Roman Kusma, kes on järjepidevalt ja tulemuslikult panustanud Lääne-Viru maakonna turismivaldkonna arengusse. Ta on aastaid rõõmsalt tervitanud külalisi Berliini Trahteris, Aqva spaakompleksis ning Aqva spordikeskuses, nüüd taas ka Altja kõrtsis. Berliini Trahter on muutunud populaarseks sihtkohaks, kus külastajad saavad nautida hubast õhkkonda ja mõnusaid roogasid. Aqva hotell ja spaa pakuvad kvaliteetset spaa- ja wellness‘i-kogemust, samas kui Altja kõrts paistab silma oma ajaloolise atmosfääri ja kohalikest toorainetest valmistatud hõrgutistega. Roman Kusma pühendumus ja professionaalsus on toonud kasu mitte ainult nende asutuste külastajatele, vaid kogu Lääne-Viru maakonna turismitööstusele, tõstes piirkonna mainet nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt. 

Aasta turismiasjalise diplomi pälvis Roman Kusma, kes on järjepidevalt ja tulemuslikult panustanud Lääne-Viru maakonna turismivaldkonna arengusse.
Aasta turismiasjalise diplomi pälvis Roman Kusma, kes on järjepidevalt ja tulemuslikult panustanud Lääne-Viru maakonna turismivaldkonna arengusse. Foto: Ain Liiva
Tagasi üles