Los Toros viskas kolme veerandajaga 28 silma, aga võttis ikka võidu

Copy
Meeskonnad kohtusid omavahel ka hooajaeelsel kontrollturniiril, siis jäi peale Paide.
Meeskonnad kohtusid omavahel ka hooajaeelsel kontrollturniiril, siis jäi peale Paide. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

On vähe korvpallimänge, kus kahe meeskonna peale ei saada lõpusireeni kõlamise ajaks kokku 100 punkti. Saku esiliiga kohtumine Tamsalu Los Toros/ TalTechi ja Paide Viking Window vaheline mäng seda just oli. 

Paide spordihoones pea 400 silmapaari ees toimunud kohtumist asusid juhtima Los Torose mehed, kuid esimese veerandaja lõpuks oli kodumeeskond 14:9 peal. Teise veerandi võitsid Paide viikingid kolme punktiga ning riietusruumi mindi seisult 31:22.

Kolmas veerandaeg kujunes aga harvanähtavalt skoorivaeseks mõlema tiimi poolt- Paide sai kirja kaheksa ja Los Toros vaid kuus silma. Seda, et üks meeskond kolme veerandajaga vaid 28 punkti kirja saab, liiga tihti ei juhtu, aga Tamsalu meeste õnneks oli vahe enne otsustavat mänguperioodi 11 punkti.

Los Toros suutis teha väikese vigade paranduse, vastane hoiti nulli peal ja ise tabati mõned tähtsad visked. 6.19 enne mängu lõppu oli kodumeeskonna edu vaid viis silma. Viiginumbrid tõi tabloole Egert Ermi tabav kahepunktivise kolm minutit enne lõpusireeni, kaks minutit hiljem viis Aron Kalda Los Torose üle pika aja taas juhtima. 

Paidel rohkem nahkkera läbi korvirõnga saada ei õnnestunudki ning Jaan Erik Lepa ja Meiko Lindebergi korvid andsid Los Torosele hooaja teise võidu, tulemusega 51:41. Isegi hooaja alguse kohta näitasid mõlemad tiimid rabedat mängu: Paide tegi 25 pallikaotust ja tabas 59 teele saadetud viskest vaid 17 (29%), Los Torose kontosse kanti 17 pallikaotust ja visketabavuseks 26% (18/69). 

Espen Mägi oli Tamsalu eest parim, 14 punkti ja 11 lauapalliga. Meiko Lindeberg viskas kaheksa silma ja võttis kümme lauapalli, aga patustas ka kaheksa pallikaotusega. Paide parim oli Saamuel Rõigas 14 punktiga, eelmisel hooajal Kadrina Karude eest säranud Janar Aniste viskas kodumeeskonna eest 13 silma. 

Los Torose peatreener Rait Käbin: "Vähe mänguilu pakkunud mängus, kus põhiline oli kaitse, suutsime meie kannatada rohkem. Viimased viis minutit otsustavad tihti mängu ja ilmselt oli meil täna lõpus veidi rohkem jõudu".

Järgmise mängu peab Tamsalu võistkond 10. oktoobril, kui TalTechi spordihoones võõrustatakse Tartu Rocki.

Tagasi üles