Festheart jätkab mõtisklusega ruumist inimeste vahel

Copy
Teet Suure näitus "Ruum meie vahel" keskendub sisemisele isolatsioonile ja suhtlusele. 
Teet Suure näitus "Ruum meie vahel" keskendub sisemisele isolatsioonile ja suhtlusele. Foto: Marianne Loorents/Virumaa Teataja

Reedel Austria romantilise komöödiaga "Milline tunne" alanud VIII LGBT+ filmifestival Festheart läheb teisele päevale vastu aruteluga ning jätkab nelja väärtfilmiga maailma eri paigust. Avatud on Teet Suure näitus "Ruummeie vahel".

Arutelule Eesti LGBT+ kogukonna avatusest rahvusvahelistele liikmetele järgnevat filmiprogrammi alustab Prantsusmaa/Itaalia film "Marcello Mio", lugu peresuhetest ning rollidest elus jaekraanil, peaosas Chiara Mastroianni. Ainet mõtisklemist inimeseks olemise eri tahkude üle annavad nii Tšehhi/Slovakkia ajalooline krimidraama "Me pole kunagi olnud modernsed", Hongkongi/Hiina peresuhetedraama "Kõik saab korda" ning Kanada romantiline eneseleidmise draama "Soolo".

Rakvere teatrikino akendel avatud Teet Suure näitust "Ruum meie vahel" saab vaadata nii ruumis sees kui ka ümber maja jalutades. Teet Suur, kes oli otsustanud teha "maailmerekordiliselt lühikese näituseavamise", ütles, et teoseid võib vaadata nii maalina kui ka kujundusliku elemendina. "Märksõnaks on sisemine isolatsioon. See on seotud kosmoseteemaga," lausus kunstnik. "Tegelased on töödel pandud suhtlema. Õue poolt on teistmoodi vaade. Arvan, et tuleb täitsa lihtsalt võtta ja vaadata suurt visuaali," selgitas Teet Suur lühidalt. Ta mainis, et näitus, millest osa oli hiljaaegu eksponeeritud Tartus Mülä baaris, on valminud taaskasutusprojektina.

Tagasi üles