Rakveres toimunud inspiratsioonipäev pani noored ettevõtlikult mõtlema

Copy
Inspiratsioonipäev toimus Rakvere riigigümnaasiumis.
Inspiratsioonipäev toimus Rakvere riigigümnaasiumis. Foto: Marianne Loorents

Rakvere riigigümnaasiumis kogunesid ettevõtlikud noored, kohalikud ettevõtjad ja otsustajad, et koos arutleda, kuidas arendada Rakveres ja laiemalt Lääne-Virumaal ettevõtluskeskkonda. 

Toimus diskussioon, kus jagati kogemusi ja mõtteid ettevõtluse alustamise kohta, võimaluste leidmisest ja julgusest "jah" öelda. Osaluskohviku formaadis arutelud pakkusid osalejatele võimaluse kaasa rääkida ja oma ideid jagada, minikoolitustel aga keskenduti praktilistele nõuannetele, kuidas oma ettevõtlikke oskusi arendada. Räägiti nii ürituste korraldamisest, vaimsest tervisest, suhete loomisest kui ka uutest õpioskustest. 

Ürituse korraldas JCI Rakvere koostöös Eesti Noorteühenduste Liiduga. See toimus projekti "Euroopa Noortedialoog 2022–2024" raames, mida viib ellu Eesti Noorteühenduste Liit ja mida rahastavad Euroopa Liit ning haridus- ja teadusministeerium.

Paljud esinejad rõhutasid, et pole vaja oodata, kuni kool läbi saab või n-ö õige hetk kätte jõuab – praktilisi kogemusi tasub hakata otsima juba täna. Näiteks suvetöö võib anda väärtuslikke oskusi ja teadmisi, mis tulevikus abiks tulevad. Rõhutati ka, et kõik takistused pole halvad – sageli võivad just raskused viia uute ideedeni, millest saab kasvada järgmine äge projekt või äriidee.

Inspiratsioonipäeval räägiti ka, kui oluline on olla aktiivne ning võtta osa erinevatest projektidest ja üritustest. See ei anna mitte ainult kogemusi, vaid aitab ka luua uusi kontakte ja avastada valdkondi, mis endale tõeliselt huvi pakuvad. "Osaledes erinevates asjades, sind märgatakse ja avanevad uued võimalused," kõlas päeva üks peamisi mõtteid.

Mittetulundusühingu JCI Rakvere põhieesmärk on olla ettevõtlikele noortele kasvulava ja arengukiirendi, suurendada vastutustunnet ühiskonna ees ning aidata kaasa Rakvere ja selle ümbruskonna majanduslikule ja sotsiaalsele arengule.

Märksõnad

Tagasi üles