Galerii Juubelimeeleolus päästjad üllatasid valla lasteasutusi suitsupilvega

Copy

Kadrina päästekomando tähistab sel nädalal sajandat aastapäeva. Terve nädal on täidetud sündmustega, kuid teisipäevase päeva peal seisis kalendris salapärane märge: "VPK kangelased toetavad üllatavates olukordades." Tagantjärele on selge, mida see tähendas: pritsimehed külastasid ootamatult Kadrina ja Hulja lasteaeda ning kohalikku keskkooli ja ajasid rahva majast välja.

Kellaseierid näitasid 9.10. Neli päästjat astusid, suitsumasinad ja soojad tekid käes, Kadrina lasteaia Sipsik väravast sisse. Õppus! Direktor Anu Faelmann-Klausil polnud aimugi, et tänane hommikupoolik selliseks kujuneb, samasuguses teadmatuses olid ka lapsed ja personal.

Direktoril lasti turvafirmasse helistada ning teada anda, et toimub õppus ning tulekahjuhäirele pole patrullil tarvis reageerida. Tossumasin aeti soojaks ja sekunditega täitis hoone aatriumi tihke valge suits, kus sees liikudes ei näinud isegi oma jalgu. Sireenid kukkusid huilgama ja läks saginaks. Kulus pelgalt viis minutit, kui kõik lapsed olid lasteaiaõpetajate abiga turvaliselt majast väljas ning kokkulepitud kogunemiskohas. Päästjad mässisid kiiremini ja ilma jopeta välja tuisanud jumbud veel soojadesse tekkidesse. 

Tagasi üles