Neli ring-ring-robotit ja lendorava turvaline pesatee

Copy
Näitused «Hoia, mida armastad!» ja «Ring-ring-majandame» pakuvad põnevust ja avastamisrõõmu.
Näitused «Hoia, mida armastad!» ja «Ring-ring-majandame» pakuvad põnevust ja avastamisrõõmu. Foto: Marianne Loorents

Kui lendoravat ohtudest mööda juhtida, et ta õnnelikult pesani jõuaks, või kui roboti sisemuses peituvaid pilte õigetele kohtadele asetada, hakkavad teadmised looduskaitsest ja ringmajandusest justkui iseenesest külge. Rakvere spordikeskuses avatud rändnäitustelt «Hoia, mida armastad!» ja «Ring-ring-majandame» lahkuvad targema ja teadlikumana nii lasteaialapsed kui ka vanavanemad ning ülesannete lahendamise lusti leiavad igas eas inimesed.

Näituse avamisel asusid lasteaialapsed usinasti robotite pakutud ülesannete kallale, hõigates vahepeal õpetajatele mõne küsimuse. Rakvere linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Kerli Kõue ütles, et nõnda ongi kõige parem, kui lapsed tulevad koos täiskasvanutega, et siis koos looduskaitsemänge mängida ja nelja robotikujulise infokandjaga toimetada. «Siia saavad lapsed emade-isadega tulla, ka vanaemad-vanaisad kaasa kutsuda,» kinnitas Kerli Kõue.

Keskkonnaspetsialist selgitas, et looduskaitsele pühendatud näitusel «Hoia, mida armastad!» saab stendidelt lugeda mõndagi olulist selle kohta, miks me loodust kaitseme, keda, mida ja kuidas kaitsta, samuti mis roll inimesel selles on.

Tagasi üles