Festheart = väärtfilmid + stabiilsus

Copy
Festhearti mõnusat melu nautisid nii suured kui ka väikesed filmisõbrad.
Festhearti mõnusat melu nautisid nii suured kui ka väikesed filmisõbrad. Foto: Marianne Loorents

Kolme tiheda päeva jooksul linastus kaheksandal LGBT+ filmifestivalil Festheart Rakvere Teatrikinos üheksa väärtfilmi, millest Rakvere publik valis lemmikuks linaloo «Milline tunne!» ning üldvõitjaks tuli «Me pole kunagi olnud modernsed».

Festheart on saavutanud stabiilsuse, võis rahuloluga nentida Rakveres ja Tartus toimuva LGBT+ filmifestivali peakorraldaja Keio Soomelt. «Publikut oli umbes sama palju kui eelmisel aastal. Selle üle on hea meel: stabiilne vaatajate hulk on enam-vähem saavutatud. Tore oli see, et kõikidele seanssidele jagus publikut, saalis oli 50–70 inimest, avaseansil üle saja,» rääkis ta. «Taas kord kava tervikuna õnnestus. See oli hea valik, võin öelda nii enda tunde kui ka publiku vastukaja põhjal.»

Keio Soomelti sõnul on nii filmi- kui ka teatrifestivalil oluline ära vaadata kõik lavastused-linastused, et näha, kuidas need kõnelevad tervikus. «Mõne filmi aspektid tõusevad esile just kõrvuti või koos mingi teise filmiga,» nimetas ta. Tänavu vaatas Rakveres ära kõik filmid neli inimest, Tartus paar inimest, lisaks need, kes said tervikpildi kahe linna peale kokku. «Neid võis olla paarikümne ringis,» lausus Keio Soomelt.

Tagasi üles