Vinni vallas algatati mõningasest vastuseisust hoolimata tuuleparkide detailplaneering

Copy
Tuulepargid tekitavad nii mõneski kohas elanike vastuseisu, samas kui teised rõõmustavad, sest saavad oma kinnistu kasutamise eest raha. Pildil Sopi-Tootsi tuulepark Pärnumaal.
Tuulepargid tekitavad nii mõneski kohas elanike vastuseisu, samas kui teised rõõmustavad, sest saavad oma kinnistu kasutamise eest raha. Pildil Sopi-Tootsi tuulepark Pärnumaal. Foto: Mailiis Ollino

Vinni vallavolikogu algatas peamiselt opositsioonipoliitikute häälte toel detailplaneeringu koostamise elektrituulikutest koosneva tuulepargi rajamise eesmärgil. Algatamisele olid vastu neli EKRE saadikut eesotsas volikogu esimehe Evelin Poolametsaga.

Detailplaneering on aluseks tuuleparkide rajamisele Vinni valda, vastavalt üldplaneeringule sobib selleks 886 hektari suurune maaala. Koos detailplaneeringuga algatati ka kaasneva keskkonnamõju strateegiline hindamine koos vajalike uuringute tegemisega.

Vinni valda soovib tuuleparke rajada kolm ettevõtet: Rohepööre OÜ, Evecon Wind Aravuse OÜ ja Sustainable Investments OÜ. Kui Rohepööre OÜ soovib Kulina külla püstitada ühe elektrituuliku, siis Evecon Wind Aravuse OÜ tahab Aravuse, Obja ja Võhu külas asuvate kinnistutele rajada juba suurema tuulepargi ning sama soovib teha Sustainable Investments OÜ Võhu ja Obja külas asuvatel kinnistutel.

Tagasi üles