Tapa valla ja lastevanemate kohtuistung lükkub järgmise aasta aprillikuusse

Copy
Jäneda ja Lehtse lastevanemate ühiskaebus Tapa valla vastu viib pooled Jõhvi kohtumajja.
Jäneda ja Lehtse lastevanemate ühiskaebus Tapa valla vastu viib pooled Jõhvi kohtumajja. Foto: Madis Veltman

Tänavu 22. aprillil esitasid 31 Jäneda ja Lehtse lastevanemat ühiskaebuse Tartu halduskohtule, milles nõudsid Tapa vallavolikogu 23. märtsi otsuse tühistamist. Nimetatud otsusega kaotati Jänedal ja Lehtses ära kolmas kooliaste ehk klassid 7.–9. Kaks väikekooli muudeti omakorda loodava Tapa valla kooli õppekohtadeks.

Kuna vallavolikogu 23. märtsi otsuses oli kirjas, et vallavalitsus korraldab koolide tegevuse ümber 1. juulist kuni 31. augustini 2024, taotlesid lastevanemad ka esialgset õiguskaitset reformi peatamiseks seni, kuni kohus on lõpliku otsuse teinud. Tartu halduskohus ja seejärel Tartu ringkonnakohus otsustas kaebajate esialgse õiguskaitse taotluse siiski rahuldamata jätta. See andis vallale võimaluse koolide töö ümber korraldada nii, nagu volikogu märtsikuine otsus ette nägi.

Kuid lastevanemate kohtuprotsess Tapa valla vastu ei ole kaugeltki veel läbi. Kokku on lepitud kohtuistung Tartu halduskohtu Jõhvi kohtumajas, lastevanemate soovil on istung kinnine. Põhjuseks on laste isikuandmed ja asjaolu, et mitu neist on HEV- ehk hariduslike erivajadustega lapsed.

Tagasi üles