Algasid jõululavastuse "Piparkoogimehike" proovid

Copy
"Piparkoogimehikese" esimene lugemine kujunes lõbusaks.
"Piparkoogimehikese" esimene lugemine kujunes lõbusaks. Foto: Kristo Kruusman

Neljapäeval algasid Rakvere teatris jõululavastuse "Piparkoogimehike" proovid. David Woodi mängulise ja muusikalise jõululoo toob lavale Eili Neuhaus.

Köögis vana kummuti riiulitel kohtuvad Piparkoogimehike, pipardav Sool ja soola pritsiv Pipar, et üheskoos aidata Herr Kellakäo kurguvalu terveks ravida ja seeläbi päästa ta prügikasti sattumast. Ettevõtmisele hakkavad aga kaikaid kodarasse loopima elunäinud Vana Teepakk ja Ülbe Mutt Hiir.

Seikluslikus jõululoos aitavad vaprus, kavalus ja lauluoskus läbi närida rohkem kui hiire teravad hambad ja nii saavad ka võimatuna näivad asjad võimalikuks. "Kui ma ise väike tüdruk olin, siis mänguasjad mind väga ei huvitanud. Õieti neid polnudki. Ronisin põlvili tabureti otsa, keerasin puhvetikapil tassid ja pitsid tagurpidi ja mängisin enda loodud kuningriigis tunde. Nüüd, aastakümneid hiljem, saan taas mängida, ainult palju suuremalt," rääkis lavastaja Eili Neuhaus.

"Piparkoogimehike" esietendub Rakvere teatri suures majas 7. detsembri. 18. novembrini saab teatrisse näitusele saata vabalt valitud materjalidest valmistatud Piparkoogimehikesi, täpsem info selle kohta on teatri kodulehel.

"Piparkoogimehikese" kunstnik on Reili Evart, muusikaline kujundaja Hando Põldmäe ja tantsud on loonud Jaune Kimmel. Lavastuses mängivad Liisa Aibel, Tiina Mälberg, Jaune Kimmel, Märten Matsu, Eduard Salmistu ja Imre Õunapuu.

Tagasi üles