Kadrina tankla juurde surema jäetud kassipoeg kosub jõudsasti

Copy
Kadrinast leitud kiisuneiu turgutati loomakliinikus taas elule.
Kadrinast leitud kiisuneiu turgutati loomakliinikus taas elule. Foto: Cats Help

Neljapäeval said vabatahtlikud äreva teate raskes seisus kassipojast, kes leiti Kadrina tankla juurest. Täielikult apaatne loomake ei suutnud enam muud teha kui vaid valust karjuda.

Cats Help MTÜ vabatahtlike abiga jõudis hinge vaakuv hiirekuningas Tallinnasse Petcity loomakliinikusse. Seal mõõdeti kiisu kehatemperatuuriks vaid 30 kraadi, mis on raske alajahtumine, sest kassi normaalne temperatuur on 38–39 kraadi vahel. Lisaks oli tema hingamine seiskumas ja vere suhkrusisaldus pea olematu. Nii et elulootus oli õhkõrn.

Tankla juurest leitud kiisupoeg oli esialgu täiesti apaatne.
Tankla juurest leitud kiisupoeg oli esialgu täiesti apaatne. Foto: Cats Help

Kui esialgu arvati, et kassipoeg oli saanud autolt löögi, siis märke traumadest tal ei leitud ning arstide hinnangul oli loom lihtsalt pikalt üksi ja näljas olnud. Aga arstid tegid imet ning juba mõni tund kliinikus olid kiisu elulisi näitajaid jõudsasti parandanud. Ka öö möödus edukalt ning Cats Help MTÜ juhi Liivi Kassihhini sõnul ütlesid arstid reede hommikul, et kiisuneiu on kenasti stabiilses seisundis.

"Iga päev me võitleme selle nimel, et uusi kiisusid õuest ära päästa. Ikka veel, talve lähenedes, tuleb meile iga päev uusi abipalveid kassipoegadest, kellest suuremat osa ootabki ees piinarikas surm, mida külmemaks ilmad lähevad," rääkis Kassihhin nukralt. "Meie rahalised vahendid ja ka inimressurss on üsna olematu. Kui varjupaikadel on kümneid töötajaid, siis meie loodame vaid vabatahtlike abile. Stabiilselt on kliinikute ja toitude maaletoojate ees võlad, ning mitte väikesed, ning iga päev hoiame hinge kinni, kas jaksame veel, kas tuleb veel annetusi ning kas kliinikutel on veel kannatust."

Kadrinast leitud kiisuneiu turgutati loomakliinikus taas elule.
Kadrinast leitud kiisuneiu turgutati loomakliinikus taas elule. Foto: Cats Help

Kadrinast leitud kassikese raviarve kerkis 600 euroni ning see saadi heade inimeste abiga ka tasutud. Küll aga on organisatsioonil varasemaid võlgu loomakliiniku ees ligi 1500 euro ulatuses, millest on puudu veel umbes 700 eurot. Cats Helpi tegevust saab toetada annetuslingi vahendusel. Lisaks on Kadrina kiisu peagi otsimas uut kodu – täpsema info leiab ühingu kodulehelt.

"Septembrikuus päästsime me õuest 158 looma, oktoobris oleme appi tulnud juba 43 kiisule ja kokku aastal 2024 oleme siiani päästnud 653 elu," sõnas MTÜ juht. "Hetkel on meie hoole all olevate loomade arv 409. Neist täiskasvanud kasse 235 ning kassipoegi 171."

Tagasi üles