Päästekorraldajate õpperühm alustab tuleva aasta jaanuaris

Copy
Häirekeskuse Ida keskus Jõhvis. Pilt on illustreeriv.
Häirekeskuse Ida keskus Jõhvis. Pilt on illustreeriv. Foto: Ain Liiva

Häirekeskus otsib 12 tulevast päästekorraldajat, kes alustavad õpet sisekaitseakadeemias 2025. aasta jaanuarist. Peale 10 kuud kestvat kutseõpet ja edukat eksami sooritamist ootab värskeid päästekorraldajaid töö häirekeskuse neljas piirkondlikus keskuses. Õpingute ajal on õppurile tagatud stipendium 1000 eurot kuus.

Koos sisekaitseakadeemiaga otsustati avada uuel aastal täiendav päästekorraldaja eriala õppegrupp, sest häirekeskuse vajadus hädaabinumbril 112 vastavate päästekorraldajate järele on jätkuvalt suur. Päästekorraldaja kutseõpe kestab 10 kuud ja lõpetanuid ootab töö häirekeskuse neljas regioonis, esmajoones oodatakse uusi kolleege Jõhvis ja Pärnus asuvatesse keskustesse.

Päästekorraldaja erialal õppijatele makstakse õppimise ajal stipendiumit 1000 eurot kuus. Lisaks on õppijatele tagatud tasuta toitlustus ja majutus sisekaitseakadeemia Tallinna õppehoones. Päästekorraldaja kutseõppes õpitakse kiirabi, politsei ja päästeteenistuse valdkonna hädaabiteadete menetlemist ning suur roll on praktilisel keeleõppel. Õppima on oodatud nii alles tööturul esimesi samme astujad kui ka elukogemusega karjääripöörajad, kes tunnevad, et tahavad teha tööd, kus saab iga päev inimesi aidata. Sobival kandidaadil on vähemalt keskharidus, laitmatu taust, eesti keele oskus kõrg- ja vene keele oskus kesktasemel.

Päästekorraldaja erialale õppima asumiseks tuleb esitada sooviavaldus hiljemalt 27. oktoobriks Talendipangas. Nõuetele vastavate soovijatega peetakse värbamisvestlused oktoobri ja novembri jooksul ning sobivatel kandidaatidel on võimalus osaleda häirekeskuse regionaalsetes keskustes töövarjupäeval. Õpe algab 6. jaanuaril ning on paindlik, toimudes osaliselt e-õppena kodus, aga ka sisekaitseakadeemia Tallinna õppekeskuses ja häirekeskuse regionaalsetes keskustes.

Tagasi üles