Kasiinod vähendavad mänguautomaatide arvu

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguautomaat..
Mänguautomaat.. Foto: Margus Ansu.

Lääne-Virumaal tegutsevast neljast kasiinost kolm on viinud mänguautomaatide arvu seaduses nõutud miinimumini ehk kahekümne mängukohani.


Aktsiaseltsi IMG Kasiinod juhatuse liige Algirdas Roz­manas ütles, et Rakvere kesklinnas tegutsevas kasiinos Grand Prix vähendati mänguautomaatide arvu 26-lt 20ni ehk seaduses nõutud miinimumini.



Kui varem nõudis seadus kasiinos vähemalt kaheksat mänguautomaati, siis uuest aastast peab neid olema vähemalt 20.



Ettevõttele kuulunud Vi­deomat kasiino pani uksed kinni juba mitu aastat tagasi.



Rakveres tegutseva Play-In kasiino juhi Katrin Teichmanni sõnul tuli neil nõutud miinimumi saavutamiseks kaks mänguautomaati juurde panna.



Aktsiaseltsi Novoloto juhatuse liige Margit Kohv ütles, et Rakvere kesklinnas tegutsevas kasiinos Admiral oli enne 21 mänguautomaati, kuid uuest aastast võeti üks automaat ära.



Lääne-Virumaal tegutsevatest kasiinodest ainsana on miinimumist rohkem mänguautomaate Olympic kasiinol, mis tegutseb mullu Rakvere vallas Tõrremäe külas uksed avanud Põhjakeskuses.



Äriühingu Olympic Enter­tainment Group turundusdirektor Katre Kaarenperk selgitas, et Põhjakeskuses tegutsevasse kasiinosse on kavandatud kuni 60 mänguautomaati. Praegu on seal 37 automaati.



Kaarenperk hoidus mänguautomaatide arvu kommenteerimast. "Tulenevalt sellest, et Olympic Entertainment Group on börsiettevõte ning me ei ole veel avalikustanud ettevõtte kvartaliaruannet, siis hetkel me rohkem seda teemat ei kommenteeriks," kirjutas  Kaarenperk toimetusele saadetud elektronkirjas.



Õhtulehe andmetel on Eesti kasiinod kahe viimase kuuga maha võtnud üle 700 mänguautomaadi ja pannud kinni viis mängusaali.



Eesti hasartmängude korraldajate liidu juht Tõnis Rüütli ütles Eesti Ekspressile, et mängusaalide kinnipanek jätkub järgnevatel kuudel sama tempoga.



"Pakun välja, et aasta lõpuks kukub pool turgu kokku," sõnas ta.



Hasartmängumaksust rahastatakse kultuuri, sporti ja muid valdkondi.



Eelmise aasta lõpus kinnitatud riigieelarves loodeti hasartmängumaksust saada 489 miljonit krooni.



Turu kahanemise tempot arvestades pakuvad spetsialistid, et hasartmängumaksu laekub tänavu 300 miljoni krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles