Põllule kukkunud elektrijuhe tappis Võhmuta külas mullika

Copy
Õnnetu mullikas hukkus elektrilöögi tagajärjel.
Õnnetu mullikas hukkus elektrilöögi tagajärjel. Foto: Erakogu

Möödunud kolmapäeval sai Võhmuta külas õnnetult surma põllul heina nosinud õhvake ehk tiine mullikas. Loom hukkus elektrilöögi tagajärjel – tugev tuul oli liinile langetanud puu ja üks pinge all olnud juhe oli põllule kukkunud.

Loom kuulus põllumajandusfirmale Võhmuta PM. Selle juhatuse liige Rein Lall rääkis, et elekter läks piirkonnast ära 9. oktoobril  kella 16.50 paiku ja juba kell 17.24 helistasid elektrikud, et mullikas on elektrilöögist surma saanud. "Juhe oli maha langenud. Lisaks looma tapmisele oli see põllule paraja vao sisse kõrvetanud," mainis Lall.

Elektrilevi OÜ​ väliskommunikatsioonispetsialist​ Reti Meema tõdes, et tegemist oli ääretult kahetsusväärse juhtumiga ja Elektrilevi tunneb omanikule looma hukkumise pärast kaasa. "Elektrilevi juhtimiskeskusest saadud info kohaselt põhjustas antud õnnetuse puu langemine liinile, mille tagajärjel kukkus üks juhe maha," selgitas ta. "Selle tagajärjel tekkis sammupinge, ja kuna mullika kahe jala vahe on piisavalt suur, siis tema jaoks oli see elektrilöök surmav."

Tagasi üles