Töötoas «Laudast lauale» valmis kitsepeasupp, kitseajupasteet ja kitsesüdametartar

Copy
Töötoa «Laudast lauale» algus. Indrek Kõverik suitsutab tiiger­saega lahti lõigatud kitsepäid.
Töötoa «Laudast lauale» algus. Indrek Kõverik suitsutab tiiger­saega lahti lõigatud kitsepäid. Foto: Ain Liiva

12. oktoobril kogunes Viru-Nigula valla Villavere küla Niiduveere õpipaika tosin kulinaariahuvilist, et Narva-Jõesuus asuva restorani Franzia peakoka Indrek Kõveriku käe all õppida kitselihast hõrgutisi valmistama.

«Meil ei ole konkreetset õppekava. Meil ei ole ka töölehti, mida täita. Indrek hakkab vaikselt peale ja kamba peale me selle väärtuse siin päeva peale loome,» ütles Niiduvere õpipaiga omanik Kaido Veski sissejuhatuseks.

Töötoas olid «tooraineks» kaks noort kitse, kelle elutee oli lõppenud nädal varem jahimees Ando Holmi käe läbi. «Eks seal tuleb avada kaelaveen. Siis ta pumpab ennast ise verest tühjaks,» tutvustas Holm protseduuri.

Tagasi üles