Rakvere kutsub tutvuma uuenenud Kastani puiesteega

Copy
Rakvere linna Kastani puiestee uuendamine on lõppenud.
Rakvere linna Kastani puiestee uuendamine on lõppenud. Foto: Ain Liiva

Rakvere linna läbi aegade kõige suurema investeeringuga – 2,5 miljonit eurot – seotud Kastani puiestee remont on lõppenud ja linnavalitsus kutsub uuenenud tänavaga tutvuma.

Tänava valmimise puhuks paigaldati Silla ja Kastani tänava ristumiskoha lähistele ja alleealale dekoratsioonid, mille juures saab jäädvustada toredaid sügisesi fotosid.

Rakvere abilinnapea Kert Karuse sõnul oli Kastani puiestee rekonstrueerimine nii-öelda sajandi projekt – väga mahukas ja ajakriitiline, kuna hõlmas lisaks enam kui kilomeetripikkusele tänavale mitme ristmiku ümberehitust ja Kastani puiesteega ristuvatele tänavatele kõnniteede rajamist.

"Täname ja tunnustame OÜ Kivipartner tublisid ehitajaid, kes paistsid silma ülima professionaalsuse, põhjalikkuse, täpsuse ja proaktiivse suhtumisega. Meie koostöö kogu projekti vältel oli väga positiivne kogemus," märkis Karus. 

Kastani puiestee uuendati F. G. Adoffi tänavast kuni Karja tänavani kogu ulatuses. Lisaks remonditi Karja tänava lõik Kastani puiesteest kuni J. Kunderi tänava ristmikuni. Remondi käigus sai tänav uue asfaltkatte ja äärekivid ning kivikattega kõnniteed. Lahendati sademevee ärajuhtimine ja korrastati lõiguti tänavavalgustus. Lisandus arvukalt parkimiskohti ja rajati parkla nii põhikooli vastas olevale platsile kui ka Silla tänava ja Kastani puiestee ristmiku lähedale.

Alleele istutati 170 puud: 85 sahhalini kirsipuud, 67 harilikku valgepööki, 17 kollast hobukastanit ja tulevaseks jõulupuuks üks kuusk Silla tänava otsa.

Jalutajad saavad alleeala keskel nüüdsest mugavalt kulgeda kolme meetri laiusel kõvakattega alal, mida ilmestavad pingid, madalad valgustid ja kaunis haljastus.

Liiklejaile meeldetuletuseks, et kogu Kastani puiestee allee ulatuses kehtib kiiruspiirang 30 km/h ja tänaval on üks tagasipöörde võimalus. Võimla tänav muutus taas kahesuunaliseks.

Rakvere linna Kastani puiestee uuendamine on lõppenud.
Rakvere linna Kastani puiestee uuendamine on lõppenud. Foto: Ain Liiva
Tagasi üles