Guljašši soustiks pidada on solvang ungarlastele

Copy
Ungarlased suhtuvad guljašši suure austusega.
Ungarlased suhtuvad guljašši suure austusega. Foto: Marianne Loorents

Kõik need, kes Rakvere Keskväljakule keskpäeval kogunenud olid ja kes guljašši seni soustiks või kastmeks on pidanud, said teada, et see pole õige. Guljašš on ungarlaste traditsiooniline supp.

Selle ungarikeelne nimi tähendab karjust, sest ajalooliselt on see olnud karjapoiste supp. Veiseliha ja paprikaga ehtne guljašš podises täna ka Rakvere Keskväljakul.

Supi valmistajad Andrea ja Gabriela on ungarlannad, kes on omavahel sugulased, elavad Eestis juba üle 20 aasta ja kõnelevad puhast eesti keelt. Kokandusega nende igapäevatöö seotud ei ole, mõlemad tegutsevad hoopis hariduse vallas, kuid guljašši oskab keeta iga endast lugu pidav ungarlane ja seda nad Kamalamba lõpuüritusele tegema tulidki.

Tagasi üles