Teele Eskor pärjati aasta noortalunikuks

Copy
Perenaise Teele Eskori juhtimisel avati selle aasta augustis Paevälja talus uus laut. Kahe lüpsirobotiga lauda võtsid lehmad kiiresti omaks. 
Perenaise Teele Eskori juhtimisel avati selle aasta augustis Paevälja talus uus laut. Kahe lüpsirobotiga lauda võtsid lehmad kiiresti omaks. Foto: Tom Zuravljov

Eestimaa Talupidajate Keskliit kuulutas välja 2024. aasta parimad talud. Aasta noortaluniku tiitli pälvis Teele Eskor Paevälja talust.

Aasta noortaluniku tiitli pälvis noor ja loomakasvatusele pühendunud Teele Eskor Paevälja talust Lääne-Virumaalt. Teele Eskor võttis üle isa Priit Eskorilt talu juhtimise ning avas hiljuti koos perega nüüdisaegse lüpsilauda, kuhu mahub 139 piimalehma. Lisaks talu igapäevatööle ja loomaarstiõpingutele Eesti maaülikoolis on Teele Eskor aktiivne Eesti noortalunike organisatsiooni liige, seistes väiketootmise mitmekesisuse ja maaelu säilimise eest.

Tiitli "Aasta talu 2024" võitis Andres Jaaska Pistimäe talu Võrumaalt. Merike ja Andres Jaaska kasvatavad ligi 50 hektaril kartuleid.

Aasta alternatiivtalu tiitli sai Juurimaa Tall Raplamaalt. Eve ja Kristiina Raudnagel on loonud pikaajaliste traditsioonidega hobusekasvatustalu, mis toetab aktiivselt ka kohalikku külaelu ja sporditegevust.

Hindamiskomisjon külastas kandidaate 5. ja 6. septembril. Konkursi tulemused kajastavad Eesti talunike uuendusmeelsust, järjepidevust ja suurt panust maaelu arengusse.

"Tänavused võitjad paistsid silma mitte ainult oma tootmises, vaid ka aktiivse osalemisega kohaliku kogukonna elus ja organisatsioonides, olles oma valdkonna eestvedajad. Nende talude tegevus näitab selgelt, et talud on maaelu selgrooks ja peavad selliseks ka jääma. On oluline tunnustada neid tublisid tegijaid, sest just nemad toovad esile Eesti toidutootmise mitmekesisuse ja aitavad säilitada elujõulist maaelu," sõnas Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht Kerli Ats, kirjeldades selle aasta võitjaid.

Tagasi üles