Natali Väli ja Viktoria Väli – ema ja tütar nii elus kui ka lavalaudadel

Copy
Natali Väli on Rakvere teatris töötanud alates 2010. aastast, selle aja sisse on mahtunud üle kahekümne rolli.
Natali Väli on Rakvere teatris töötanud alates 2010. aastast, selle aja sisse on mahtunud üle kahekümne rolli. Foto: Ain Liiva

Poolteist aastat vabakutseline näitleja olnud Natali Väli teeb taas rolli Rakvere teatri laval. Lavastuses «Tsikaadide aeg» mängib ta koos tütar Viktoriaga. Ka laval on nad ema ja tütar.

Natali Väli rääkis, et on Rakvere teatrist poolteist aastat eemal olnud, kuigi ühendavaks niidiks on lavastus «Nipernaaditalv», kus ta jätkuvalt mängib. «Seda mängitakse väga harva ja tunne, et olen eemal, on ikkagi tekkinud,» tunnistas ta. Nüüd, kui «Tsikaadide aeg» on Natali Väli taas suurele lavale toonud, paistab talle, et teatris on «ühtpidi kõik sama, teisest küljest aga hoopis teistmoodi ka». «On ju inimesed vahetunud ja kõige rohkem on vist teistmoodi sisetunne. Enesetunne on kuidagi teine,» rääkis näitleja.

Ta arutles, et vabakutselisus ei tähenda vaba kutset, vaid sellega kaasneb ärevus nii finantsilise ebastabiilsuse kui ka rollide poolelt. «Sa ei tea, kas võtta kõik asjad vastu, või kui tekib paus, siis mõtled, kas äkki midagi enam ei tulegi. Aga sees on ometi ... vaba kutse,» jagas ta kogetut. «Suur pluss on see, et olen selle aja jooksul saanud teha koostööd nii paljude kolleegidega, kellega pole ammu kokkupuudet olnud. See on väga äge kogemus,» lisas ta.

Tagasi üles