Politsei soovitab suvilaomanikel varal silma peal hoida

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvilad.
Suvilad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eeloleva suvilahooajaga seoses soovitab politsei inimestel läbi mõelda, kuidas suvekodus olevat vara võimalikult hästi hoida.


Ilmade soojenedes ja suvekuudel sagenevad vargused suvilatest, kus enamasti langevad varaste saagiks aiatehnika ja tööriistad, aga ka vanametall ja olmetarbed.

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse juhi Toomas Jervsoni sõnul aitab suvilaomanikel vargusi ära hoida hoolsus ning koostöö lähikonnas elavate inimestega. “Aiatööseadmeid, tööriistu, jalgrattaid pole mõtet jätta võõra pilgu alla laokile. Need tuleks kasutamise järel tõsta lukustatavasse kohta, kust asjad ka läbi akna otse silma ei hakka. Krundil olevad metallesemed ja vanaraud on mõistlik ise kokkuostu ära viia või samuti siis kuuri ladustada,” selgitas Jervson.

Politseiniku sõnul aitab vargusi ära hoida ka aktiivne naabritevaheline suhtlemine ning tähelepanelikkus üksteise vara suhtes. “Mõistlik on turvalisusküsimused lähinaabritega läbi arutada, et koos neile lahendused leida. Tugeva kogukonnaga piirkonnas on kurjategijal tunduvalt keerulisem tegusid toime panna ning märkamatuks jääda,” rääkis Toomas Jervson.

Varavastaste kuritegude talituse juht rõhutas, et politseile tuleb teada anda igast sissetungimisest või selle katsest. Isegi siis, kui varaline kahju on väike või pole seda üldse.

“Paraku panevad vargad harva toime vaid ühe kuriteo. Seega võib iga infokild, mida konkreetse varguse sündmuskohalt koguda saame, olla oluline osa mitut episoodi koondavas kriminaalmenetluses,” kõneles Jervson.

Kui suvekodusse jõudes avastate sissemurdmise jäljed, siis tuleb sellest teada anda politsei hädaabinumbril 110 ning järgida sealt saadud juhiseid. Kindlasti ei tohiks hakata sündmuskohta koristama, sest nii võite rikkuda kuriteost jäänud jäljed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles