Andres Metspalu kohtub Salla rahvaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Virumaa Teataja
Copy
Andres Metspalu.
Andres Metspalu. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli Eesti geenivaramu direktor Andres Metspalu kohtub reedel, 20. aprillil algusega kell 19 Salla mõisas kohaliku rahvaga, oodatakse kõiki huvilisi ning üritus on tasuta.


Metspalu räägib geenivaramust ja sellest, kuidas erinevad geenivariandid tervist mõjutavad. Juttu tuleb sellestki, kuidas Rakke vallas kasvanud poisist sai tuntud teadlane, kõik võivad esitada küsimusi. Vaatamiseks on väljas ka kunstnik Piret Smagari maalinäitus.

Andres Metspalu on sündinud Mõisamaa külas, käinud koolis Tammikus ja Rakkes. Pärast Rakke keskkooli lõpetamist asus ta õppima Tartu ülikooli, mille lõpetas arstiteaduse erialal. Aastatel 1986-1992 töötas Andres Metspalu Eesti Biokeskuse teadusdirektorina ning ta on Tartu ülikooli biotehnoloogia korraline professor.

2007. aastal asutati Tartu ülikooli Eesti geenivaramu, mille direktoriks valiti Andres Metspalu. Üle-eelmisel aastal saadi kokku 10 000 geenidoonori andmed.

Märksõnad

Tagasi üles