Katsetused makaronimaailmas: kaks kiiret retsepti argiõhtuteks

Copy
Pirtsakamatele sööjatele ja lihtsamate maitsete austajatele sobivad kiireks eineks ka puljongis keedetud makaronid parmesaniga.
Pirtsakamatele sööjatele ja lihtsamate maitsete austajatele sobivad kiireks eineks ka puljongis keedetud makaronid parmesaniga. Foto: Erakogu

25. oktoobril tähistati üleilmset makaronipäeva. Kui esiti tekitas segadust, kas mõeldud on pastasorti macaroni või üleüldiselt pastatooteid, mis eesti keeli saanud mugandatud nimekuju «makaron» (mida kõrval on selgitanud sõnavarauurija), siis pisukese uurimise järel selgus, et justnimelt viimast. Seetõttu kasutan ka praeguses loos just seda sõna, olgugi et taldrikule jõudnud nisujahutoode oli sootuks teist sorti.

Retsepte, kus makaronilised au sees, leidub iga kodu varamus. Tõenäoliselt on igas peres oma viis, valmistamaks makaronidest nii salatit kui ka vormirooga, samuti on internet ja kokaraamatud retsepte täis.

Seekordseks katsetuseks oma makaronisõpradest laste peal otsustasin teoka koolipäeva õhtul pakkuda kaks kiiret rooga Itaalia ainetel. Olgu aususe huvides öeldud, et need toidud olid juba mu vanad tuttavad, kuid tegin väikseid muudatusi, et vaadata, kas vahet märgatakse. (Etteruttavalt – raguu puhul märgati küll. Nimelt oli seekord kaste tavapärasest natuke paksem, lisaks olid meeldivaiks lisandeiks värske basiilik ja parmesan, mida sai ise sobiva koguse peale riivida.)

Tagasi üles