Hiljuti mõõtsid ligi 80 koolisööklat üle Eesti tekkinud toidujäätmete kogust ning selgus, et keskmine äravisatud toidu hulk oli õpilase kohta 19 grammi päevas.
Tellijale
Rakvere koolides läheb päevas raisku keskmisest pisut vähem toitu
Daily kaubamärgi all ka Rakvere mitmes koolis toitu pakkuva Baltic Restaurants Estonia tegevjuhi Aaro Lode sõnul näitas tänavune toidujäätmete kaalumise aktsioon, et väga paljudes piirkondades on tulemused möödunudaastastest paremad. "Me jätkuvalt näeme, et kiputakse toitu järgi jätma, kuid kui sellele pidevalt tähelepanu pöörata, siis olukord muutub. Koolid tulid igati vahvalt taas kaasa ning see, et õpilased kooliseinal nägid oma igapäevaselt ära visatava toidu kogust, tekitas samuti huvi ja hasarti olla üha eeskujulikum. Toidust räägiti mitmel pool ka tundides, joonistati plakateid ja koolisööklates tuletati meelde õige portsjoni võtmist," kõneles Aaro Lode.