Lääne-Viru noored õpivad end ja teisi kaitsma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuku peal õpitud elustamine on oluline oskus.
Nuku peal õpitud elustamine on oluline oskus. Foto: Sille Annuk.

Veebruarist kuni juuni keskpaigani viiakse maakonna traumanõukogu koordineerimisel Lääne-Virumaal läbi VI-IX klasside õpilastele suunatud projekt „Kaitse end ja aita teist".


Projekti ühe eestvedaja, Ida-Eesti päästekeskuse koordinatsiooniteenistuse juhi Maido Nõlvaku sõnul antakse noortele nelja kuu vältel eluks vajalikke teadmisi ohutust liiklusest, tule- ja veeohutusest, orienteerumisest metsas ning õpetatakse neid oskuslikult käituma eriolukordadesse sattumisel, näiteks, kuidas metsa eksides ellu jääda ja õnnetusse sattunutele esmaabi anda.

Eile, 11. veebruaril tutvustati projekti koolidele - ettevõtmises osaleb neid 17 õppeasutust.

Maakonna traumanõukogu koordinaatori, maavalitsuse terviseedenduse spetsialisti Olga Boitsovi ütlusil oli huvi projekti vastu nii suur, et osalema pääsesid vaid kõige kiiremini üleskutsele reageerinud koolid.

Ülejäänud peavad ootama järgmist võimalust, mis loodetavasti avaneb aasta pärast.

Osalejad saavad kooli tellida tasuta kahetunniseid loenguid, millega kaasnevad praktilised tegevused. Nii saavad noored õpetust teemadel nagu elupäästev esmaabi, vetelpääste, noored ja seadusandlus, liiklus- ja tuleohutus, matkatarkused ning orienteerumine.

Koolitusi viivad läbi Rakvere haigla parameedikud, Ida politseiprefektuuri noorsoopolitseinikud, Ida-Eesti päästekeskuse ennetustöö spetsialistid, Ida teedekeskuse spetsialistid ning kaitseliidu Viru maleva kaitseliitlased.

Projekt lõpeb juuni alguses toimuva kahepäevase noortelaagriga, mida juhendavad loenguid läbi viinud spetsialistid.

Projekti idee sai alguse 15 aastat tagasi Jõgevamaal. Nüüdseks on „Kaitse enda ja aita teist" laienenud ka teistesse Eesti maakondadesse. Järgmisel aastal on plaanis see läbi viia ka Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles