Kuidas valmib väiketootja köögis 50 kilo erilist ketšupit

Copy
Potitäis musta küüslauguga ketšupit on valmis segatud ning läheb kuuma vee sisse küpsema.
Potitäis musta küüslauguga ketšupit on valmis segatud ning läheb kuuma vee sisse küpsema. Foto: Ain Liiva

Enne kui pereettevõte Vinkymon Saksamaalt tööstusliku aparaadi tellis, jõudis perepoeg Rando Vink juba mitu saumikserit läbi kärsatada. Koduperenaistele sobiv köögitarvik ei ole siiski poolesaja kilo kastme purustamiseks ega segamiseks mõeldud.

Aegamisi on pereettevõte tööpinda ja masinaparki suurendanud. 2012. aastal köögivilja- ja ebaküdooniakasvatusega ettevõtlust alustanud perekond Vink valmistas esimesed ebaküdooniamaiused ja -krõpsud oma koduköögis. Köögist kolis tootmine sauna, sealt edasi garaaži ning nüüd kipub ka eraldi tootmishoone perenaise Maila Vingi sõnul kitsaks jääma.

Ühel päeval käärisime fotograafiga käised üles, suskasime sinised kilesussid jalga, põlle ette ja võrgu pähe ning läksime appi musta küüslauguga ketšupit valmistama.

Tagasi üles