Saada vihje

Kuidas valmib väiketootja köögis 50 kilo erilist ketšupit?

Musta küüslauguga ketšup on kokku segatud ja läheb potiga kuuma vee sisse valmima.
Musta küüslauguga ketšup on kokku segatud ja läheb potiga kuuma vee sisse valmima. Foto: Ain Liiva

Enne kui pereettevõte Vinkymon Saksamaalt tööstusliku seadme tellis, jõudis perepoeg Rando Vink mitu saumikserit läbi kärsatada. Koduperenaistele sobiv köögitarvik ei ole siiski mõeldud poolesaja kilo kastme valmistamiseks.

Aegamisi on pereettevõte tööpinda ja masinaparki suurendanud. 2012. aastal köögivilja- ja ebaküdooniakasvatusega ettevõtlust alustanud perekond Vink valmistas esimesed ebaküdooniamaiused ja -krõpsud oma koduköögis. Köögist kolis tootmine sauna, sealt edasi garaaži ning nüüd kipub ka eraldi tootmishoone perenaise Maila Vingi sõnul kitsaks jääma.

Ühel päeval käärisime fotograafiga käised üles, suskasime sinised kilesussid jalga, seadsime põlle ette ja võrgu pähe ning läksime appi musta küüslauguga ketšupit valmistama.

Kommentaarid
Tagasi üles