Saada vihje

Jõulukapsast passib teha mitmel moel

Copy
Hapukapsal on jõululaual kindel koht.
Hapukapsal on jõululaual kindel koht. Foto: Jaan Heinmaa

Hapukapsal on jõululaual oma kindel koht. Kel aga endal hea ja kindla peale õnnestuv retsept puudub, neile pakuvad nippe paar Virumaal armastatud kokka.

Kokk Allar Jõe julgustab jõulukapsategu ise ette võtma ja katsetamist mitte pelgama. Tema koduköögi klassikaks on saanud peekoni- ja õllemekiga kapsad. «Kõige lihtsam on nii teha, et ostad valmis kapsa. Siis jääb ainult maitsete sättimise ja hautamise vaev, see võtab vahest tund-poolteist, mitte kauem. Midagi keerulist pole,» julgustab ta huvilisi asja ette võtma.

«Kõigepealt praen sibula ja hakitud peekoni, siis lisan kapsa ja valan peale õlle. Sobib ükskõik milline õlu, kui ausalt öelda. Tuleb võtta enda maitse järgi, mida keegi eelistab. Maitsestan meega, lisan veidi kanapuljongit ja sortsukese sojakastet ka – see annab kena värvi ja tasakaalustab maitseid,» jagab Jõe soovitusi ning lisab, et maitsete paika timmimisel võib loominguliselt läheneda ja täpselt oma soovide järgi talitada.

Märksõnad

Tagasi üles