Saada vihje

Traditsioonilise piduroa süldi valmistamine paneb terve pika päeva hakkama

Copy
Vedel sült jahtub kaussides niikaua, kuni saab külmkappi panna.
Vedel sült jahtub kaussides niikaua, kuni saab külmkappi panna. Foto: Merly Raudla

Kui enne jõule tekib vastupandamatu soov ise sülti keeta, on õpetuse saamiseks kaks viisi: otsida juhendit internetist või pöörduda vanaema poole.

Siinkirjutajal on õnneks olemas kraps vanaema, kes regulaarselt sülditeo ette viitsib võtta. Minul piisas vaid idee välja käia ning poest vajalik kraam kaasa võtta.

Enne lihapoes käimist sain täpse kirjelduse, mida vaja: kaks seajalga ning kaks poolikut kooti. Seibikujulist kooditükki ei tohtinud võtta, kuna vanaema sõnul on seda kodus raiuda peaaegu võimatu. «Kirvega paku peal,» pakkus 89-aastase elukogemusega vanaema välja.

Tagasi üles