Saada vihje

Tasuta lõunad võivad siiski olemas olla

Copy
Järele jäänud ja kasvõi kuivanud jõulutoidust saab uusi hõrke roogi.
Järele jäänud ja kasvõi kuivanud jõulutoidust saab uusi hõrke roogi. Foto: Mihkel Maripuu

Paari päeva pärast, kohe pärast jõulupühi, tähistatakse maailmas üht päeva, mida tõenäoliselt paljud meist enese teadmata tähistavad. 

See on toidujääkide söömise päev. 27. detsembri valis Saksa jaekaubanduskett Aldi selleks kahtlemata teadlikult, sest pikad jõulusöömapühad on siis just läbi saanud ja üle hulga aja pole kalendris punane päev. Aldi põhjendas oma ideed mõistlikult: me viskame ära liiga palju toitu!

Köögisuperstaarid Jamie Oliver, Gordon Ramsay ja rida teisi tippkokki on internetis jaganud tohutul hulgal retsepte, mille järgi saab kerge vaevaga valmistada hõrgu roa ilma igasuguse kuluta – te olete selle kõige eest juba tasunud! Keedukartulid pannkookideks, leib röstrisse või kuubikuiks ja ahju, külmkapis kuivavad liharibad ja köögiviljad supiks. Kausi põhja jäänud riisist või pastast saab mõne aedvilja lisamisel toreda hautise.

Tagasi üles