Ajateenijad valmistuvad Kevadtormiks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna algavad Eesti eri paigus kaitseväe õppused, kus ajateenijad harjutavad praktilise koostöö kogemust kompanii tasemel ja viimistlevad oma oskusi maaväe suurimaks õppuseks Kevadtorm.
 

Ida- ja Lääne-Virumaal on kolm õppust - Viru jalaväepataljoni Viru kevad 2, õhutõrjepataljoni Tormikotkas ning suurtükiväepataljoni Turmtuli. Õppuste ühendnimetajaks on koostöö erinevate relvaliikide vahel taktikalises olukorras.

Koostööharjutustel hinnatakse allüksuste peamisi taktikalisi tegevusi: rännakut, kaitset, julgestuse tagamist, rünnakut ja teenindustoetust. Eelnevalt on ajateenijad teenistuse jooksul õppinud individuaalset, jao ja rühma tegevust, nüüd harjutavad nad koostööd kompanii tasemel. Samuti ehitavad kaitseväe pioneerid õppuse Pääsuke raames Piirsalu linnakus kohalikul metsateel autoliikluseks kõlbliku silla ja parandavad viiesaja meetrise teelõigu.

Õppusel Pääsuke osaleb kokku ligi 400 kaitseväelast, Tormihoiatusel ligi 800 ja Kirde kaitseringkonna õppustel ligi tuhat kaitseväelast. Õppustest võtavad osa Scoutspataljoni, tagalapataljoni, Vahipataljoni, pioneeri-, õhutõrje- ja suurtükiväepataljoni ning Viru, Kuperjanovi ja Kalevi jalaväepataljonide allüksused. Kirde kaitseringkonna õppused lõppevad 26. ning Tormihoiatus ja Pääsuke 27. aprillil.

Ajateenistus Eesti kaitseväes kestab 8-11 kuud. Koostööharjutused on ajateenijatele viimaseks ettevalmistuseks 3. mail algavale suurimale maaväe õppusele Kevadtorm Lääne- ja Ida-Virumaal, kuhu on kaasatud kaitseväe ja kaitseliidu üksused ning reservväelased.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles