Saada vihje

Rakvere toidumaastikul puhuvad värskenduste tuuled

Copy
Triin Nurk, kes aastaid pidas veganikohvikut Nurk, pakub edaspidi catering’i-teenust – valikus on täistaimsed road.
Triin Nurk, kes aastaid pidas veganikohvikut Nurk, pakub edaspidi catering’i-teenust – valikus on täistaimsed road. Foto: Ain Liiva

Veebruarikuu algus on toonud Rakvere toitlustusmaastikule nii mõnegi muutuse. Näiteks pani uksed kinni Virumaa ainus täistaimset toitu pakkuv söögikoht Nurk, kel suvest senini leivad Würtspagariga ühes kapis olid.

Ehkki taimse toidu kohvikut kesklinnast enam ei leia, jääb Würtspagar endistesse ruumidesse ning armastatud haputainatooted ei kao kuskile. Sinnasamasse kõrvale ehitab oma köögi hiljuti avatud Kuba Resto, kus peamiseks müügihitiks Kuuba stiilis võileivad ehk cubano’d.

Veganikohvikut pidanud Triin Nurk sõnas, et otsus kohvik sulgeda tuli tegelikult kergelt. «Mõnes mõttes toimus läbipõlemine, ei osanud ühte-kahte asja fookusesse seada ja üritasin kümnel eri rindel rapsida, olla korraga nii kokk, kondiiter, pagar kui keevitaja,» rääkis Nurk. «Raske on see, et ma tunnen, nagu veaks selle otsusega alt loomi ja veganlust üldse.»

Tagasi üles