Saada vihje

Aasia maitsed jõudsid Tapale

Copy
Restorani omanik ja peakokk Amit Patyal on Eestis kokana töötanud mitmel pool, nüüd pakub ta eksootilisi roogasid Tapal.
Restorani omanik ja peakokk Amit Patyal on Eestis kokana töötanud mitmel pool, nüüd pakub ta eksootilisi roogasid Tapal. Foto: Marianne Loorents

Tapa kesklinnas avati uus restoran, mis pakub Aasia fusion-köögi maitseid. Tegemist on ainsa söögikohaga Tapal, kus saadaval aasiapärased toidud. «Mul on Tapal palju tuttavaid ja sõpru. Nad on viimased kolm aastat mind palunud, et ma tuleks ja teeks siia oma söögikoha. Kui Aasia sööki tahta, siis tuleb sõita Tallinna või Rakverre,» räägib restorani omanik ning peakokk Amit Patyal, kes on kokana töötanud juba viimased 22 aastat.

Kindlasti on paljudele kohalikele tuttav tema toidubuss, mis Grossi toidupoe kõrval tegutses. «Toidubussi avasime kuskil pool aastat tagasi ning inimesed võtsid selle väga soojalt vastu. Kõik olid väga rõõmsad ja elevil,» sõnab Amit.

Amit on pärit Indiast New Delhist ja käis seal ka kokakoolis. «Õppisin kolm aastat ning pärast seda läksin viietärni­hotelli kokana tööle,» kirjeldab Amit oma teekonda õpipoisist kokaks. Eestis on Amit elanud viimased 12 aastat. Siia sattus ta tänu ühele eestlasele, kes juhtus Indias tema tehtud toitu sööma. «Ta kutsus mind Eestisse tööle. Ta tahtis Tallinnas avada restorani ning soovis mind endale kokaks. Nii ma siia tulingi,» räägib Amit. Eestis on ta töötanud mitmes restoranis, näiteks Tallinnas Rotermanni kvartalis asuvas restoranis TOA. Lisaks on ta õpetanud koolituskeskuses Tekos India toitu valmistama.

Tagasi üles