Skip to footer
Saada vihje

Vergis jõuab kala merest otse restorani lauale

Lauri Loit, Heiko Heitur ja naabripoiss Richard paadis värskelt püütud räimedega.

Heiko Heituril algas räimepüük aprilli alguses. Nelja esimese kontrollkäiguga tõmbas ta merest välja 324 kilo räime, mida Vergi restorani kokk Lauri Loit nii praeb kui ka marineerib. Viies kontrollkäik leidis aset 15. aprillil.

"Mind võib tituleerida Otepää esimeseks rannakaluriks. Pühajärves algas minu kalanduse teekond. Vanaisa oli mul jahimees-kalamees," ütles Heiko Heitur muigamisi.

Põhjarannikule sattus ta elukaaslase kaudu, kelle esivanemad olid Pihlaspea kandis paadiehitajad. Heituril algab kalalkäik oranži värvi kalamehepükste ja jaki selgatõmbamisega Vergi sadamas. Abiks on restorani Wirkes peakokk Lauri Loit, kes jälgib püütava kala kvaliteeti. "Ma ei tohi kasti liiga palju kala panna, sest kala võib deformeeruda," rääkis Heitur.

Kommentaarid
Tagasi üles