Saada vihje

Vergis jõuab kala merest otse restorani lauale

Lauri Loit, Heiko Heitur ja naabripoiss Richard paadis värskelt püütud räimedega.
Lauri Loit, Heiko Heitur ja naabripoiss Richard paadis värskelt püütud räimedega. Foto: Andres Tohver

Heiko Heituri jaoks algas räimepüük aprillis alguses. Nelja esimese kontrollkäiguga tõmbas ta mõrrast välja 324 kilo räime, mida Vergi restorani kokk Lauri Loit nii praeb kui marineerib. Viies kontrollkäik leidis aset 15. aprillil.

"Mind võib tituleerida Otepää esimeseks rannakaluriks. Pühajärves algas minu kalanduse teekond. Vanaisa oli mul jahimees-kalamees," ütles Heiko Heitur muigamisi.

Põhjarannikule sattus ta elukaaslase kaudu, kelle esivanemad olid Pihlaspea kandis paadiehitajad. Heituri jaoks algab kalalkäik orandži värvi kalamehepükste ja jaki selgatõmbamisega Vergi sadamas. Abiks on restoran Wirkese peakokk Lauri Loit, kes jälgib püütava kala kvaliteeti. "Ma ei tohi kasti liiga palju kala panna, sest kala võib deformeeruda," rääkis Heitur.

Kommentaarid
Tagasi üles