Saada vihje

Moel võib muuseumiööl teada saada hõrgu likööri retsepti

Muuseumiööl jagatakse toredaid joogiretsepte.
Muuseumiööl jagatakse toredaid joogiretsepte. Foto: Ain Liiva

Eesti piiritusetööstuse muuseumis Moel on kena väike kogu raamatuid, mida muuseumiööl külastajatele näidata soovitakse. 

Sealt leiab teoseid alates tsaariajast ja Eesti riigi alguspäevist ning lõpetades tänapäevaga. Tööstusmuuseumile omaselt on need peamiselt praktilised käsiraamatud, mis õpetavad, kuidas destilleerida, valmistada likööre, kasvatada linnaseid või rajada viinavabrik, aga ka milliseid makse tasuda ja kuidas tootmist registreerida.

Ühest retseptiraamatust leidsid muuseumi inimesed 20. sajandi alguse populaarsete jookide – Kristallkümmeli, šartröösi ja curaçao – valmistamise õpetuse. Ringkäigul saavad külalised teadmisi, mida jookide sisse pandi ning kas ja kuidas retseptid on ajas muutunud.​

Kommentaarid
Tagasi üles