:format(webp)/nginx/o/2025/05/21/16861363t1h4e48.jpg)
Burgeripäeva tähistamise 28. mail algatas 2013. aastal Ühendkuningriigi elustiiliteemaline digiajaleht Mr. Hyde, peamiselt seetõttu, et avaldada austust armastatud toidule ja aastas oleks juures veel üks meeldiv päev. Ajakirjanikud kinnitasid burgeripäeva algatades, et burger on täiuslik roog: tehniliselt võileib, aga sisuliselt korralik eine.
Burgeripäeva eel otsustasin uurida päris kokalt, mis on hea burgeri saladus, mida köögielu läbi ja lõhki tundev inimene ise meeleldi haukab, ning vahest ka ise kuuma pliidi veeres profi valvsa silma all katset teha. Varahommikul, enne kui tööpäev tegelikult peale hakkab ja pliidirauad näljaste klientide ootel kuumaks aetakse, kohtusin Kuba Resto ja Wöse peakoka Allar Jõega. Selles olime kohe ühel nõul, et burgeril ja burgeril on vahe.