Skip to footer
Saada vihje

Mahlade suhkrusisaldus väheneb

Suhkru tarbimist on mõistlik vähendada.

Alates järgmise aasta 16. juunist lubatakse müüa neid puuvilja- ja marjamahlu, mille looduslikult esinevate suhkrute sisaldust on vähendatud. Puuvilja- ja marjanektarite puhul vähendatakse nii lisatava suhkru kui ka mee kogust. Toote puuvilja- või marjamahlana müümiseks ei ole lubatud seda veega lahjendada ega suhkrut lisada.

Teine võimalus vähendada suhkru tarbimist on pakkuda väiksema suhkrusisaldusega nektareid. Nendes toodetes vähendatakse lisatud suhkru ja mee kogust vastavalt sellele, kui happelised on kasutatud puuviljad ja marjad. Erinevalt nektarist ei tohi mahl sisaldada lisatud suhkrut. Uue reegli kohaselt võib mahlapakil kasutada märget, et see sisaldab ainult looduslikult esinevaid suhkruid.

Regionaal- ja põllumajandusminister Hendrik Johannes Terras ütles, et Euroopa Liidu direktiivi ülevõtmine võimaldab toota mahlatooteid, kus looduslikult esinevate suhkrute sisaldust on vähendatud, aga samas saab säilitada nimetust «mahl». Ministeeriumi toiduohutuse osakonna peaspetsialist Evelin Kivima lausus, et kuigi mahlale ei tohi lisada suhkrut, sisaldab see siiski palju looduslikke suhkruid.

Kommentaarid
Tagasi üles