Skip to footer
Saada vihje

Sirelid nüüd ja praegu: kas nautida aroomi või keeta siirupiks?

Maret Allikas tunneb taimede hingeelu.

Ju toomehelbed jätnud jumalaga

ja sirelite õitseaeg on käes:

kõik pungad pakatavad täies väes,

kõik põõsad sinetavad maja taga.

Nõnda kirjutas Marie Under aastal 1906. Võime samamoodi õhata tänapäevalgi, minna kaasa poetessi ajatu mõttega, ise aina imestades looduse korduv-kordumatu lopsakuse ja ilu üle.

Sirelite õitseaeg on taas saabunud ja lisaks lõhnade ulmas õieilu imetlemisele võib asjaliku korilasena mõelda sireli kui ravimtaime peale. Mismoodi varasuve lopsakust külmemaks ajaks talletada, selgitab lähemalt taimetark ja kirglik taimehuviline Maret Allikas, kelle huvist on kasvanud välja igapäevane töö: ta korraldab taimeretki, kirjutab taimedest ning muu hulgas nõustab restorane.

Kommentaarid
Tagasi üles