Kaevandusmuuseumis hakkab plahvatama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikastusvabriku torni hakkab tulevikus pääsema otse maa alt mööda 177 meetri pikkust kaldteed.
Rikastusvabriku torni hakkab tulevikus pääsema otse maa alt mööda 177 meetri pikkust kaldteed. Foto: Põhjarannik

Paari aasta pärast võib kaevanduspargi-muuseumi maa-aluses osas lõhkamismürinast ja -tossust osa saada, punkrist liftiga rikastusvabriku torni tippu tõusta ning sealt korrushaaval laskudes kogu põlevkivi teekonna kaasa teha, kirjutab ajaleht

Põhjarannik

.


Rikastusvabriku torni hakkab tulevikus pääsema otse maa alt mööda 177 meetri pikkust kaldteed.

"Maa-alustesse kaevanduskäikudesse seatakse üles kõlarid, valgustehnika ja suitsumasinad, et võimalikult ehedalt lõhkamisprotsessi imiteerida. Kaevandustööliste omaaegse töökeskkonna ilmestamiseks hakatakse muuseumi maa-aluses sööklas taustaks laskma nn punast agitatsiooni: üleskutseid, viisaastakuplaane ja tööeeskirju."

Nõnda kirjeldab Kohtla kaevanduspargi-muuseumi maa-aluse osa lähitulevikku objektile teostatavus-tasuvusanalüüsi koostanud AS Innopolis Konsultatsioonid.

"Esimese hanke kuulutamegi tõenäoliselt välja maa-aluse osa tööde jaoks," põhjendas Kohtla-Nõmme vallavanem Illart Jool seda eelistust tõsiasjaga, et just allmaaosa on aidanud muuseumil püsida. "Maa-alust ekspositsiooni on vaja täiendada ja uuendada, et sinna oleks põnev tagasi tulla ka nendel, kes seal juba varem käinud on."

2012. aastani kestva projekti kogumaksumus on 59 miljonit ning omaosalus kaetakse Illart Jooli sõnul partnerite - Eesti Energia ja Eesti Põlevkivi toel.

Tänavuse aasta lõpuks loodetakse ettevalmistustöödega lõpule jõuda ning järgmisest aastast algab juba reaalne tegevus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles