Tarvas alustab laupäeval Raplas pronksimänge

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Tarva (kollases) ja Kalev/Cramo teise poolfinaalmängu saatuse otsustas tarvalase Martin Dorbeku viimase hetke vise, mil pall korvirõngast tagasi põrkas. Kohtumine lõppes Kalev/Cramo ülinapi 66:65 võiduga.
BC Tarva (kollases) ja Kalev/Cramo teise poolfinaalmängu saatuse otsustas tarvalase Martin Dorbeku viimase hetke vise, mil pall korvirõngast tagasi põrkas. Kohtumine lõppes Kalev/Cramo ülinapi 66:65 võiduga. Foto: Arvet Mägi

Eesti korvpallimeistrivõistluste poolfinaalseerias BC Kalev/Cramole kõvasti säru teinud, ent siiski 0:3 alla jäänud BC Rakvere Tarvas asub laupäeval Raplas sealse Piimameister Otto/Raplaga rinda pistes pronksmedalit püüdma.


Rakvere Tarva meeskond ei andnud poolfinaalis ühtegi mängu võitluseta, siiski tuli igas neist tunnistada favoriidiks peetud tiitlikaitsja Kalev/Cramo paremust. Kolmandal katsel jäädi teisipäeval võõral väljakul alla tulemusega 69:91 (poolaeg 36:38).

Ehkki lõppskoor näitas Kalev/Cramo 22punktilist ülekaalu, ei olnud veel enne neljanda veerandaja algust nende eduseisul 60:55 sugugi selge, millise pöörde kohtumine lõpuks võtab.

Otsustava kümneminutilise perioodi kallutasid aga väljakuperemehed enda kasuks selgelt 31:14, vormistades sellega nii mängu kui ka kogu poolfinaalseeria võidu 3:0.

Finaalikoha kindlustanud Kalev/Cramo parimana viskas Pavel Uljanko 20, Tanel Sokk lisas 16, Anthony Nelson 14, Armands Škele 13 ja Joosep Toome 10 punkti. Tarval jõudsid kahekohaliste punktisummadeni neli meest: Kaspars Cipruss viskas 16, Rinalds Sirsninš 15, Reinar Hallik 13 ja Janis Vahter 12 punkti.

“Tegime kolm korralikku mängu, kus mõned mehed jaksasid ennast paremini näidata ja rohkem välja panna ning mõned vähem,” võttis Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber poolfinaalesitused kokku. “Seeria pakkus tervikuna rohkelt positiivseid emotsioone.”

Sõbra sõnul suutis meeskond oma nimekaid vastaseid nii mõnegi taktikalise sammuga üllatada ja raskesse olukorda panna. “Maaalakaitse lõikas kõvasti ja tuleb tunnistada, et ma pole oma senise karjääri jooksul kunagi nii palju maaala kasutanud kui lõppenud poolfinaalseerias,” lisas Sõber.

Tarva pallurid jätkavad meistrivõistlusi nüüd pronksimängudega, kus vastaseks on teisest poolfinaalpaarist samuti kolme kaotatud mänguga välja langenud Piimameister Otto/Rapla meeskond. Nemad lubasid kullamängule oma paaris favoriidiks olnud Tartu Ülikooli tiimi.

“Selge see, et vastane pole Kalev/Cramo, aga me peame oma asjad korralikult ära tegema, mitte jääma lootma nende eksimustele,” tähtsustas Andres Sõber eelolevaid pronksiheitlusi sama kõrgelt kui äsjaseid poolfinaallahinguid. “Loomulikult on veel vara hõigata, et võidame, sest Rapla tuleb meile vastu vähimagi aukartuseta. Nad on teinud korraliku hooaja ja kindlasti tahavad hambaid näidata.”

Kahe võiduni peetava pronksiseeria avamäng on laupäeval, 5. mail algusega kell 17 Raplas. Teine mängitakse esmaspäeval, 7. mail kell 19 Rakvere spordihallis. Vajadusel on kolmaski koh­tumine koduväljakueelist omava Tarva koduplatsil spordihallis kolmapäeval, 9. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles