Üle poolte inimestest tunneb end majanduslikult ebakindlalt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koguni 13% vastanutest tunnistas, et ei tule kuidagi toime ja võlad kasvavad.
Koguni 13% vastanutest tunnistas, et ei tule kuidagi toime ja võlad kasvavad. Foto: Graafika

Eelmisel nädalal vastas Virumaa Teataja veebilehel küsimusele "Kuidas saate hakkama?" üle tuhande inimese.


Üle poolte küsitluses osalenutest vastas, et praeguses majandusolukorras tunnevad nad end ebakindlalt: 47% vastas, et tulevad enam-vähem toime, kuid on pidanud üha rohkemast loobuma, ning 13% vastanutest tunnistas, et ei tule kuidagi toime ja tekkinud võlad kasvavad.

Kolmandik vastanutest (34%) saab siiski normaalselt hakkama - maksud on makstud ja kõht täis. 6% tuleb toime enda hinnangul isegi väga hästi - nad saavad endale lubada kõike, mida soovivad.

Eesti Konjunktuuriinstituudi igakuise tarbijabaromeetri uuringud näitavad, et viimase kuuga on tarbijate kindlustunne jätkanud vähenemist.

Tarbijate kindlustunde indikaator, mis koondab tarbijate ootused järgnevaks 12 kuuks riigi majandusolukorrale, oma pere majandusolukorrale, tööturule ja säästudele, oli jaanuaris -30 ja veebruaris -35, mis on madalaim tase alates 1992. aastast.

Instituudi teatel on viimase kuuga oluliselt suurenenud tarbijate hirm töötuks jääda. 51% küsitletute hinnangul tööpuudus lähema 12 kuu jooksul kasvab oluliselt ja 36% hinnangul mõnevõrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles