Läinud nädalavahetusel pidutseti roppu moodi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks sellele, et politsei pidi nädalavahetusel tegelema paljude pidudest tingitud probleemidega,  osaleti ka Põhjakeskuses peetud ohutuspäeval.
Lisaks sellele, et politsei pidi nädalavahetusel tegelema paljude pidudest tingitud probleemidega, osaleti ka Põhjakeskuses peetud ohutuspäeval. Foto: Meelis Meilbaum

Möödunud nädalavahetus oli Rakvere politseile töine, ühtekokku tuli 93 väljakutset, mis on tavalisest kaks korda rohkem

Enim andsid väljakutseteks alust joobes isikud, kes ei tulnud avalikes kohtades enese kontrollimisega toime. Näiteks teatati Väike-Maarja saunast, et üks mees on purjus ja ei taha lahkuda ning segab teisi nautimast saunamõnusid. Lisaks urineeris ta põrandale.

Kundas ühest baarist tulnud teate järgi pressis purjus klient end uksest sisse, ise oli sealjuures agressiivne.
Samuti teatati kahel korral Rakvere kasiinodest, et kliendid ei allu turvatöötaja korraldustele.

Ühel juhul muutus mees vihaseks ja kasutas ebatsensuurseid väljendeid. Kõigile korrarikkujatele vormistati väärteoprotokoll.

Oma pidutsemisest andis osa seltskondi märku valju muusika ja suure lärmiga, millega rikkusid naabrite öörahu. Politseid kutsuti pidulisi korrale kutsuma neljal korral.

Mõned joobes inimesed olid seevastu rahulikud ja heitsid puhkama, kuhu parajasti juhtus. Palju teateid tuli Rakverest, kus avalikes kohtades magasid purjus inimesed. Tapalt teatati, et Kevade tänaval magab keset teed naine, Haljalas aga vajus üks mees koos jalgrattaga kraavi servale ja uinus.

Kahjuks päädis ühe noormehe pidutsemine kurvalt. Laupäeva õhtul teatati, et Väike-Maarjas õues koos sugulastega alkoholi tarbinud 19-aastane noormees suri äkki. Politsei saatis surnukeha ekspertiisi, mis selgitab surma täpsema põhjuse.

Alkohol põhjustab vägivalda ja sageli ilusasti alanud koosviibimine või grillipidu lõppes riiu, mõnel korral lausa kaklusega. Omavahelistest tülidest ja perevägivallast teatati politseisse 10 korral.

“On arusaadav, et kevad käes ja ilmad soojad, mistõttu soovitaksegi rohkem koos mõnusasti aega veeta, kuid pidutsedes peaks säilima ikka kaine mõistus. Teatavasti pärsib alkohol inimese mõtlemisvõimet ja joobnuna hinnatakse enda võimeid pahatihti üle, selle tõttu saadetakse toime tegusid, millega satutakse omakorda politseiga pahuksisse,” kommenteeris nädalavahetust Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda.

Nädalavahetusel tuli rohkelt teateid ka liiklusrikkumistest. Kokku tabati kolm alkoholijoobes sõidukijuhti, neist ühe tabas sõjaväepatrull Väike-Maarja vallas Rohu raketibaasi territooriumil.

Kiiruseületajaid, kes lubatust enam kui 20 km tunnikiirusega sõitsid, peeti kinni 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles