Rakvere rehviettevõtja oli Sapporo maratonil parim välismaalane

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sapporo maratoni start.
Sapporo maratoni start. Foto: Riho Lüüs

Suusavaimustusest ei ole kantud ainult tippsportlased ja harrastamine ei piirdu vaid Mõedaku küngaste lihvimisega. Rakveres rehvitöökoda pidav Priit Videvik tuli Sapporo maratonil parima välismaalasena 19. kohale.


Rakvere ettevõtja käis nädal enne Tartu maratoni Jaapanis toimunud suursõidul kolme sõbraga, lisaks neile oli Sapporo olümpiaradadel veel 22 eestlast, moodustades nõnda ilmselt läbi aegade suurima väliskoondise sellel suusasõidul üldse.

Priit Videvik tuli 700 startija seas 50 kilomeetrisel vabastiili distantsil 19. kohale. Ja ehkki Sapporo suusamaraton kuulub rahvusvahelises kalendris Worldloppetti sarja, on sealne tase üsna kehvake.

Jaapanis oli Videvik koos oma sõpradega kokku kaks nädalat ning lisaks suusatamisele võeti ette kultuuriobjekte ja ekskursioone.

Tagasi jõuti alles reedel, kuid juba samal pühapäeval oli Priit Videvik Tartu maratoni klassikaraja stardis. Ja mitte ainult. Seal sai ta kõrge 157. koha, ehkki tundis end aklimatiseerumisraskuste tõttu kehvasti.

Kuid see pole veel kaugeltki kõik! Saabuval pühapäeval läheb Priit Videvik Finlandiahiittole Soome ja ülejärgmisel Vasaloppettile Rootsi.

Suusad otsis keskeale lähenev mees välja alles neli aastat tagasi. Uskumatu küll, aga enne seda oli ta spordiga tegelenud alles kooliajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles