Juhtkiri: Pealehakkamine toob edu ja viib kaugele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere ametikool.
Rakvere ametikool. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pealehakkamine on pool võitu, nagu väidab üks eesti vanasõna. Olles ise aktiivne, otsides kontakte ja suheldes inimestega, võib tõepoolest palju saavutada ja kaugele jõuda.



Ka siis, kui oled ametikooli õpilane ja otsid praktikakohta. Tundub ju pisut uskumatuna, et kuulsa telekoka Londonis asuva trendika restoraniga lihtsalt ühendust võttes on Rakvere ametikooli õpilasel võimalik sinna õppima pääseda. Aga nii just juhtuski.

Tänases Virumaa Teatajas on lugu Rakvere ametikooli teise kursuse kokaõpilasest Kertu Roonetist, kes soovis õppida tipptegijatelt ning otsis omal käel praktikavõimaluse Londonis, ­Jamie Oliveri restoranis Fifteen.

Ta saigi võimaluse töötada ja õppida Fifteenis nagu teisedki kokad – iga päev ja graafiku alusel.

Neiu tegi võrdselt tööd aastases programmis osalejatega ning omandas kolme nädalaga palju uut ja huvitavat.

Kindlasti innustab tema edulugu nüüd ka teisi koolikaaslasi järgmisteks praktikakordadeks kaugemaid sihte seadma. See on positiivne, kui noorte eesmärgid on suured ja nad proovivad saada kogemusi mujalt kui kodusest Eestist.

Teisalt muidugi ei maksa välismaise kogemuse ihaluses päris tähelepanuta jätta ja kehvaks mõelda kohalikke võimalusi.

Ka Eestis on erinevatel erialadel tipptegijaid, kelle nõuandeid kuulata ja kellelt õppida oleks samavõrd kasulik kui mõnelt välismaiselt kuulsalt talendilt.

Vahel jääb küll tunne, et välismaaihalus on inimestele pannud klapid silmadele, mistõttu kõik kodumaine tundub nii maavillane ja ­väheatraktiivne peibutava välismaise kõrval.

Ja muide ka kokkade seas on Eestis oma tipptegijad, kellelt kindlasti oleks piisavalt peeni ametinõkse omandada.

Samuti leidub omanäolisi söögikohti, mille üle võib nende kohtade külastajana head meelt tunda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles