Rakvere koolikoorilauljad sööstavad lahingusse

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi segakoor osaleb "Laululahingus".
Rakvere gümnaasiumi segakoor osaleb "Laululahingus". Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Mööda Maarjamaad tiirutav Eesti televisiooni "Laululahingu" tiim jõudis esmaspäeva pärastlõunal Rakverre, et tuua saatesse jõudmise rõõmusõnum Rakvere gümnaasiumi segakoori noortele.


Õpetaja Linda Gordejevi laulunoorte jõudmine populaarsesse telesaatesse oli Rakvere gümnaasiumis hästi hoitud saladus. Koolis teadis Tallinna poolt tulevat "rõõmusõnumibussi" oodata vaid paar-kolm inimest.


Noored kogunesid pärast tunde lauluklassi tavalises rütmis, võtsid hääle ülessoo­jendushar­jutu­sed ette ning miski ei reetnud neile seda, et kusagil treppide taga passivad õiget hetke saate toimetaja Anu Välba ja kaameramehed.

Kui Rakvere lauluklassi klaasist uks avanes ja kaamerad-mikrofonid pahaaimamatutele laulunoortele n-ö peale lendasid, tekkis ruumis, kus ka legendaarne Jaan Pakk on muusikat õpetanud ja mille ukse taga ka legendi skulptuur, paras segadus.

Tõsine üllatus
Siis loeti ette saatejuht Tarmo Leinatamme kiri, milles olukorra tõsidus teatavaks tehti.

Raske on siinkohal kirjeldada emotsioone, mis seejärel valla pääsesid. Vallandunud detsibellid oleks lõhkunud hoobilt iga vastava mõõteriista.

"Tegelikult täna olid kõik šokis, ei jõudnud vist päris kõigile kohalegi," arvas koori liige Teesi Sepp.

Kui Anu Välba vajutas kaasa võetud magnetofonis käima laulu, mida Rakvere gümnasistid võistlussaates esitama peavad, hakkas kõlama Code One'i "Vikerkaar".

See kaikus juba pärast esimest salmi, esialgu aremalt, seejärel noorte kaasalaulmisel üha võimsamaid tuure võttes üle vana valge maja esimese korruse koridori. Teesi Sepp leidis, et see on hea lugu, millele korralik liikumine taha panna.

"Tundub, et neile osaks saanud pala "Vikerkaar" tuli neile meeldiva üllatusena, vähemalt keegi avalikult ei protestinud," ütles ka saate toimetaja Anu Välba, kes pärast Rakvere gümnaasiumi külastamist värve kokku ei hoidnud.

"Väga toredad noored, väga säravad silmad, väga head hääled, väga lahe seltskond ja väga kokkuhoidev koor," kõlas tema ülivõrdes hinnang ühe hingetõmbega.

Ekraanil 21. märtsil
Koori laulja Teesi Sepp rääkis, et nende koori kuulub kolmkümmend 16-19aastast poissi-tüdrukut, kes kõik õpivad Rakvere gümnaasiumis. Proove tehakse kord nädalas esmaspäeviti ning esinemas käiakse kooliaktustel ja teistel kooli üritustel.

Mõte "Laululahingusse" minna sündis juba eelmisel aastal, nüüd tõstatati see uuesti ning otsustati - teeme ära.

Linda Gordejevi käe all on koor tegutsenud viimased kuus aastat.

Praegu veel teisi saatesse pääsenud kooride nimesid avalikustada ei saa, sest siis kaoks üllatusmoment ära. Igatahes on "rõõmusõnumibuss" mööda Eestimaad liikvel kuni 4. märtsini.

"Laululahingu" teine hooaeg on ETV eetris alates 14. märtsist, kokku pääseb saatesse mõõtu võtma tosin koori. Rakvere gümnaasiumi segakoor on teises saates, mis jõuab ekraanile 21. märtsil.

Läinud aastal pääses Lääne-Virumaalt "Laululahingusse" rõõmsameelne Kadrina koguduse segakoor Anne Peäske juhatamisel.

Esimesel aastal võitis "Laululahingu" Suisa­päisa Türilt.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles