Vabatahtlikud päästjad saavad koolitust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng.Foto on illustreeriv.
Metsapõleng.Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eestimaa Looduse Fond (ELF) korraldab 21. ja 22. veebruaril Rakvere päästekomandos abipäästjate koolituse, kus võivad osaleda kõik huvilised. Osalemissoovist tuleb kuni 20. veebruarini teatada meiliaadressil

antti@elfond.ee

.


Projekti eesmärk on anda võimalikult paljudele inimestele teadmisi ja oskusi, mis võimaldaks neil vabatahtlikena olla abiks metsatulekahjude ja teiste suurõnnetuste, näiteks naftareostuse tagajärgede kõrvaldamisel.



Projektijuht Antti Asu sõnul õpetatakse vabatahtlikke välja kõigis regioonides, nii on taolised koolitused toimunud juba Tartu-, Harju- ja Pärnumaal, tulekul on Tallinnas.



Asu sõnul on koolitusel päris palju praktilist tegevust: nii õpitakse voolikuliine vedama, aga ka kasutama selliseid lihtsaid vahendeid nagu tuletekk ja pulberkustuti.



"Senised koolitused on näidanud, et inimestele meeldib, et omandatud teadmised on abiks ka koduse kahjutule kustutamisel, kui seda vaja peaks olema," rääkis Asu.



Koolitus korraldatakse päästeameti kehtestatud õppekava alusel ning see vältab kokku 16 tundi, õppepäevad on tasuta ning koolituse läbinu saab ka tunnistuse.



Projekti toetab keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles