Noored jalgratturid ei kanna kiivrit

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid.
Jalgratturid. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Politsei tähelepanekul on väga palju alla 16aastasi jalgrattureid, kes ei kanna kiivrit, nagu nõuab seadus.



Rakvere konstaablijaoskonna piirkonnavanem Tiit Jõgi rääkis, et probleem on muutunud nii tõsiseks, et korravalvurid kaaluvad juba korduvate rikkujate karistamist, sest hoiatused pole soovitud tulemusi andnud.

Karistada saab lapsi alates 14. eluaastast. Kiivri puudumise eest võib politsei määrata trahvi kuni 40 eurot.

Jõgi sõnul tegelevad alla 14aastaste lastega, keda seaduse järgi karistada ei saa, noorsoopolitseinikud.

Siin mundrikandjad kaaluvad, kas korduvate rikkujate puhul piirduda vestlusega lastevanematega või saata materjalid alaealiste komisjonile.

Kiivri kandmisest loobumise põhjustest rääkides arvas Jõgi, et valehäbi, nagu muudaks kiiver mõne teismelise neiu inetumaks või ei ole lihtsalt trendikas, on möödumas.

Kiivrist loobumise ühe põhjusena nimetas Jõgi noorte kambavaimu. Kui kambas üks kiivrit ei kanna, siis võtavad teisedki selle ära. Jõgi tõi näiteks, et pärast politseipatrulli hoiatust võeti kiiver koolikotist välja.

Noorsoopolitseinikud on teinud koolides suure töö ja enamiku lasteni on sõnum kiivri vajalikkusest jõudnud. Paraku aga ei ole sõnum jõudnud vanemateni ja Jõgi hinnangul paljud vanemad ei teagi, et kuni 16. eluaastani peab nende laps jalgrattaga sõites kandma kiivrit.

Laps aga ei taha või ei julge vanematelt paluda, et nad kiivri ostaksid.

Jõgi sõnul jälgib politsei edaspidi senisest tähelepanelikumalt jalgratturite kiivri kasutamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles