Maxima kassas polnud piisavalt vahetusraha

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima Rakvere kaupluse avamine.
Maxima Rakvere kaupluse avamine. Foto: Meelis Meilbaum

Ajalehe poole pöördus Rakvere Maxima kaupluse pahur klient, kes hommikul tahtis ostu eest tasuda 50eurose rahatähega, kuid kassapidaja soovitanud tal minna panka raha vahetama. Klient sai protesti peale oma ostu 50eurosega siiski tehtud, kuid mitmed samal ajal järjekorras olnud inimesed, kel samuti suurem raha kaasas, loobusid.
 

Kuidas kommenteerite olukorda?

ERKKI ERILAID, Maxima Eesti OÜ avalike suhete juht

Kahetsusväärne juhtum Rakveres, kus polnud kassas varahommikul piisavas koguses vahetusraha, toimus kaupluse väärarvestuse tõttu. Kauplused varuvad raha vastavalt sellele, kuidas neil seda hommikuti keskmiselt vaja on läinud. Seda tehakse alati piisava varuga ja siiani pole ka kaebusi selles osas minuni jõudnud.

Kauplus ei arvestanud ilmselt seda, et pärast palgapäevi kasutavad inimesed ostude tegemisel rohkem sularaha. Varahommikuti töötab kaupluses vaid üks kassa ja seetõttu sattus just sinna järjest mitu klienti, kes soovisid ostu sooritada 50eurose rahatähega.

Vahetusraha sai kassas otsa ja seda tuli juurde tuua. Kahjuks võttis see aega ning pahandas ostjaid. Palume vabandust ja teeme kõik, et tulevikus selline probleem ei korduks.



SIIRI ERALA, tarbijakaitseamet

Euro kasutusele võtmise seaduse järgi peaksid kauplused pangatähti vastu võtma piiranguteta. Ometi võib ette tulla olukordi, kus sellise nõude täitmine on ebamõistlik.

Näiteks, kui mõnikümmend eurosenti maksvat toodet tahetakse ajalehekioskist osta 100- või 500eurose rahatähega.

Teie kirjeldatud juhtum, kus Eesti ühte suurde kaupluseketti kuuluvas kaupluses pole piisavalt vahetusraha, et anda ostjale tagasi 50eurosest rahatähest, selliste ebamõistlike olukordade alla kindlasti ei kuulu. Seega peaks Rakvere Maxima ikkagi tagama, et ka hommikul oleks kaupluses piisavalt vahetusraha.

Kui kauplus seda tagada ei suuda, peab ostjaid poe uksel või kassas teavitama, et piisavas koguses vahetusraha ei pruugi kassas olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles