Tapetud taksojuht leiti Moe külast tühermaalt

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kohtumajas algab teisipäeval protsess meeste üle, keda prokuratuur süüdistab mullu talvel taksojuhi röövmõrvas.
Rakvere kohtumajas algab teisipäeval protsess meeste üle, keda prokuratuur süüdistab mullu talvel taksojuhi röövmõrvas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Neljapäeva pärastlõunal leidis politsei Tapa vallas Moe külas tühermaalt takso, mille pakiruumis oli selle tapetud juht, 60aastane Tõnu.


Surnukehal olid vägivallatunnused. Inimese surma täpse põhjuse selgitab kohtumeditsiiniline ekspertiis.

Duo Takso töötaja rääkis, et sai Tõnu kadumisest teada neljapäeval kolleegilt. Kolmapäeval tööle asunud Tõnu ei vastanud õhtul enam mobiiltelefonile tehtud kõnedele. "Ta oli vanem mees, kes temalt mida tahtis," oli taksojuht nõutu mõrvamotiivide üle arutledes.

Taksojuhid šokis
Taksojuhi sõnul on tema a kolleegid juhtunust šokeeritud. Traagilise sündmuse üle on arutatud ka teiste taksofirmade sohvritega. "Ega jahipüssi kaasa ei võta," vastas taksojuht küsimusele, kas edaspidi kavandatakse enda kaitseks täiendavaid turvameetmeid kasutada.

Neljapäeval pidas politsei kuriteos kahtlustatavatena kinni 20aastase Timofei ja 32aastase Juri. "Kuriteo arvatav motiiv on röövimine," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk.

Kohus andis eile loa Timofei ja Juri uurimise ajaks vahi alla võtta. Mõlemad on varem korduvalt erinevate kuritegude eest karistatud.

Viru ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna vanemprokuröri Sirje Merilo hinnangul peeti kuriteos kahtlustatavad kiiresti kinni tänu Ida politsei­prefektuuri kriminaal­politseinike kiirele tegutsemisele.

"Nii jõhkra ja raske kuriteo puhul on kriminaalpolitseile esmatähtis kahtlustatavad võimalikult kiiresti tabada," sõnas Ida politseiprefektuuri kriminaalosakonna ülemkomissar Rauno Võsaste.

"Et ära hoida nende poolt uute võimalike kuritegude toimepanek," selgitas ta.

Tõnu elas Rakvere vallas Lepna külas. Rakvere vallavanem Aivar Aruja rääkis, et ei oska juhtunut kellegagi seostada. Vallajuht selgitas, et mees võis küll elada Lepnal, kuid ei pruukinud omavalitsuse registris kirjas olla.

Varasemad kuriteod
Viimati pussitati Lääne-­Virumaal taksojuhti 2005. aasta novembris, mil kolm noormeest peksid ja pussitasid Sõmeru metskonna läheduses Duo Takso töötajat.

Taksojuht palus neil end mitte metsa surema jätta ja noormehed sõidutasid ta Rakvere haigla lähedale, kust mehel õnnestus omal jalal meedikuteni jõu-
da.

Mullu rünnati maakonnas taksojuhti aprillis, mil kolm noormeest röövisid vägivallaga ähvardades Rakvere vallas Arkna külas taksojuhilt sõiduki, jättes sohvri parkimisplatsile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles